ysfuyar
Üye
Röleleri takmadan önce sistemi 19v luk pc adaptörü ile regülatör üzerinden besliyordum hocam ama tam da bahsettiğiniz gibi olmuyor bence yani aküsüz direk besleme yapmıyor regülatör. solar panel girişinden verilen enerji önce regülatör vasıtasıyla aküye oradan da sisteme aktarılıyor bu devrede aküde sürekli akım oluşuyor.Aslında bu kadar teferruata girmeden doğrudan 15-18 volt bir adaptör ile akünün bağlı olduğu solar şarj kontrol cihazına Panel bağlantı klemenslerinden girip yük çıkışından da sistemi beslemek. Akü dolu olduğu durumda şarjı keseceği için akünün zarar göreceğini sanmıyorum. Sadece gerilimi ayarlanan volt'un altına düştüğünde şarj olacaktır. Bu şekilde sadece yük çıkışının yeterli olması ve bu çıkışa yukarıda yazdığım regülatörü bağlamanız.
https://www.alkayaelektronik.com/valx-la-12070-12v-7a-84w-switch-mode-adaptorÖNERİ:
Her cihaza ayrı bir kondansatör bağlanmalıdır.
Bu kondansatör cihaza mümkün mertebe yakın yapılmalıdır.
Ters akım için hızlı diyot kullanılabilir.
Ancak adaptörün gürültü seviyesi bilinmeden toplam kapasite miktarı ezbere konuşulamaz. Adaptör SMPS ise ve çıkışında aşırı HF gürültüsü varsa her kondansatör adaptöre yük oluşturacak belki de yanmasına sebebiyet verecektir. Bu sebeple 1 ohm civarı seri direnç önermiştim.
Röleli sistemde röle açma kapama süresi mili saniyeler mertebesindedir. Dolayısı ile 1sn lik süre bile yeterli olacaktır. Ancak röle açılıp kapanma anında oluşabilecek darbeli voltaj oluşumuna izin verilmemelidir.
cihaz bu hocam tam ölçüm mü yapılması lazım yoksa veriler yazar mı bir yerlerde kondansatör bağlamazsak mevcut haliyle röle aç kapa yaptığında cihazlara zarar verir mi? darbeli voltaj için mi direnci öneriyorsunuz