Arçelik 4420 su almama sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Seskuec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Seskuec

Üye
Arçelik 4420 bulaşık Makinesi su almıyor ventile 220 geliyor ama akım cektirince voltaj çöküyor. Ventile harici 220 verdim çalıştı. Ventile giren kablolara lamba bağladım çok kısık yandı.
Program beyninden mi yapar bunu ?

Ekli dosyalar

• IMG_20260112_231000.webp
    IMG_20260112_231000.webp
    65.9 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20260112_211127.webp
    IMG_20260112_211127.webp
    65.5 KB · Görüntüleme: 12
ventili değiştir yada sağlam bir neodium mıknatıs ile yeniden manyetize et. çalışırsa da gittiği yere kadar kullan.

Arçelik 4420 bulaşık Makinesi su almıyor ventile 220 geliyor ama akım cektirince voltaj çöküyor. Ventile harici 220 verdim çalıştı. Ventile giren kablolara lamba bağladım çok kısık yandı.
Program beyninden mi yapar bunu ?
mekanik beyinli cihaz bunlarda pompa motoru ventil ile seri bağlıdır.pompa motoru açık devre ise ventil çalışmaz

ventili değiştir yada sağlam bir neodium mıknatıs ile yeniden manyetize et. çalışırsa da gittiği yere kadar kullan.
Ventile harici 220 verince çalışıyor sorun ventilde değil. Gelen 220 çöküyor lamba bile bağladım gelen 220 ye kısık yanıyor

Son düzenleme:
Pompa motoru ile ventil neden seri bağlanıyor? Mantıklı bir izahı var mı? Pompa motoru arızalıysa makina su almasın diye mi?

Son düzenleme:
Seri olması kontrolü zorlaştırmaz mi mantik hatası olmuyor mu? Bildiğiniz üzere program bitimi son çalışan eleman pompadir yine. Seri bağlayınca hem makina içindekini atıp hem yeni su girmeyecek mi? Hem elemanların üzerinde 220v etiketi var, bu durumda 110v yazması gerektiğini düşünen tek ben miyim?

Ustamız sıkışık veya acelesi olduğu zamanda izah yapmış gibi.

Bu işi sürekli yapanlar muhakkak ki daha iyi bilirler. Markadan modele farklı uygulamalar olabilir. @bakımcıı usta ne demek istedi tam anlaşılmadı, en azından kendi adıma. Yoksa @by lent ustanın dediği gibi seri halde AC220V'luk iki eleman AC110V'luk olmalı ve her ikisinin de aynı anda çalışmaları gerekir? O halde de su alan makine bir yandan da tahliye etmiş olmaz mı? Bir yerde anlamadığımız bir nokta var sanırım?

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri