Arçelik ft 6220 su almıyor

-gkH-

Üye
Katılım
13 Ağu 2020
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar ft 6220 bulaşık makinem var. Hiçbir şekilde su almıyor. Sırası ile musluktan başlayıp bütün kontrollerimi yaptım sorunu bulamadım. Musluktan su geliyor hortum tıkalı değil makine su girişindeki filtrede sorun yok ventil çalışıyor söküp ayrıca 220 verdim çalışıyor. Makinenin altında su yok koruyucu swich çalışıyor. Kablo kontrollerini yaptım sıkıntı gözükmüyor. Bu kontrollerden sonra benim bildiğim bir tek kart sorunu geriye kalıyor diye düşündüm karta göz ile detaylı kontrol yaptığımda gene hiç bir sıkıntı göremedim. Ne yaptıysam makineyi başlattıktan sonra su almasını başaramadım. Pompa devreye giriyor fakat ventile çalış komutu gitmiyor ve makine su almıyor. Kartıda 3 ay önce sıfır değiştirmiştim. Kartın mı değişmesi gerekiyor sizce. Yardımcı olacak arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum şimdiden Teşekkürler.
 
#3 ay önce hangi nedenle kartı degistiniz?
#Elinizdeyse her iki kartı arkalı onlu net bir şekilde fotolarini buraya koyunuz.
 
3 ay önce başlat düğmesine bastığımda elektrik almıyordu gene buradaki yardımlar sayesinde dirençin patladığını kartı söktüğümde gördüm. Makinenin seri numarasını vererek kartı sipariş etttim. Kartı değiştirdiğimde makine eskisi gibi çalışmıştı. Yalnız bu 3 aylık süreçde 2-3 defa gene ventil devreye girmeyip su almadı cihaz. Fakat şuan hiç bir şekilde su almıyor. Fotolarıda ayarlayıp atacam Teşekkür ederim.

Eski kart
1eski ön.jpg
2eski arka.jpg


Yeni Kart
3yeni ön.jpg
4yeni arka.jpg
 
T1 sen T5 e kadar ve U1 entegresinin üzerlerinde ne yazıyor?
Bu kart makinaya takiliyken üzerinde bulunan ledlerden yanan/ ışık veren var mıydı?
Avometreniz var mi ? Varsa onunla ölçme yapabilir misiniz?
 
YENİ KART
U1 entegre
Atmegaba
u-th
35469L
1932yw8

T1 13656d
0016
Pjn1916c2

T2-T5 arası
jL 810
103mn0

ESKİ KART
U1 entegre
atmega8L
8au1036g

T1 t405q
600
gfd35052

T2-T5 arası
wo8
z0103m

Her iki kartda da makinede takılı iken standart çalışması ne ise düzgün bir şekilde çalışıyorlardı. Ledler
Avometre var neyi ölçmem gerekli tam olarak söyleyebilrseniz bakayım. Teşekkürler.
 
Önce 3 kablo ile karta bağlanan potun iki dış ucunu ölçün, sonra ölçü aletinin bi ucunu potun orta ucuna sabitleyip diğer ucunu da rastgele herhangi bir dış ucuna tutun, bu esnada tornavidayla potun ayarını değiştirerek ekrandan değişimi gozleyin, not alin.
Islak mendile bolca kolonya döküp kartın lehimli yüzeyini itinayla şilin.
Q6 _Q5_Q4_Q2 transistörlerin ölçü aletinin diyot kademesinde ölçün. Q3. VeQ1 transistörlerin ben göremedim. Acaba bu iki transistörün olduğu ikinci bir kart mi var ?
 
4yeni arka.jpg


Kırmızı ile işaretli alandaki direnç de avometre ile ölçtüğümde kısa devre var. Eski kartda aynı entegrede kısa devre yok. Acaba sıkıntı bundanmıdır?

Son mesajda dediklerinizi anladığım kadar yapmaya çalışacam. Tekrar çok teşekkürler.
 
Uzerinde 0 yazan dirençler kısadevre direnç olup , atlama (jumper) görevi yapar.Evet ölçünce kısa devre gösterir.Kartınızda aynı direncten yaklaşık 20 tane var .
 
Anladım Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Merhaba dediğiniz gibi kartdaki kontrolleri yaptım bir sıkıntı gözükmüyor. Kolanya ile lehim yüzeylerini silip makineye taktım ve su aldı. Yanlız bu seferde başlat komutunu almıyor. Daha önce hiç olmayan birşey. Bazen alıyor bazen almıyor şuanda.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst