Arçelik 37 Ekran TV de Geri Dönüş Çizgileri

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,069
Puanları
156
Yaş
39
Arkadaşlar herkese hayırlı işler.Elimde 37ekran arçelik bir televizyonum var birkaç yıldır yatıyor.bu tv yi çıkardım arıza yapmış ekranda geri dönüş çizgileri var seste var ama. Tüpe takılan bu video kartındaki wattlı dirençlerden yapar bu arızayı genelde ama baktım bu dirençler sağlam her biri çatır çatır çalışıyo yine aynı kartta bulunan RGB sürücü transistörleri var onlarıda ölçtüm onlarda sağlam RGB sinyalleride geliyor. yani renkle ilgili bi sorunumuz yok :D :D
Bu TV çalışırken yani geri dönüş çizgileri varken yüksek gerilim trafosunda daima vınıldama var yüksek gerilim direklerindeki cızırtı gibi ve aynı zamanda tüpe giden yüksek gerilim kablosundan da çıt çıt çıt diye atlama sesleri geliyor ki bu seslerde pek hayra alamet değil :D illa ki bu atlamalardan dolayı bir yada birkaç entegreyi halletti şu anda hallolmuş entegreler olarak düşündüğüm TDA8395p ile TDA4661 entegreleri ile birlikte Vertikal entegresi diye bildiğimiz TDA3653B entegreleri Fakat burda anlamadığım olay şu Bu tv lerde video sinyallerini vs hangi entegre üretiyor otomatikmen TDA3653B yi elesem geriye iki entegre kalır acaba hangisi ?

Bütün benim bu kuruntularımdan başka acaba sizlerinde verebileceğiniz tavsiyeleriniz var mı çünkü 2002 yıllarında tv tamircisinde 6 ay gibi bir müddet çalıştım ama aradan çok zaman geçti bir çok şeyide unuttum sizce başka ne yada neler olabilir ?
 
Screen Voltajını kıs, Geri dönüş çizgileri hiçbir şekilde kaybolmuyorsa beslemeyi kontrol et. Eğer besleme de normalse EHT trafosu değişmesi gerekir. Ama bununla da düzelecek diye bir kaide yok. Şimdilik aklıma gelen bu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst