Anlık çekilen güç

Katılım
17 Ağu 2008
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba;
Bir sıkıntım var ve yardımlarınızı bekliyorum:

Sanayi bölgemi besleyen hattın anlık çekeceği gücü bulmam gerekiyor. kesici üzerinden rölenin okuduğu değer 14 amper civarlarında ancak yük dengesiz . I1= 14 Amper I2 =12 Amper I3= 15 amper civarlarında. Hangi formulu kullanarak anlık çekilen gücü bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.:confused:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
S=V(I1+I2+I3) formülünü kullanarak görünür gücü hesaplarsınız, Akım gerilim değerlerini anlık olarak ölçtüğünüzü varsayıyorum . Aktif gücü bulmak için güç katsayısını da sürekli(anlık) olarak ölçmeniz gerekir
 
S=U.I.cosQ KVA
trafodan çekilebilecek akım=trafo değeri(kVA)*1,44
 
Fluke marka analizatörlerden kayıt yapanları var eğer yanlış hatırlamıyor isem dalgalanma grafiğinin değer aralığı milisaniye cinsinden ölçüyor yani saniyeden daha küçük aralıklarda kayıt yapıyor. Ama OG'yi ölçermi bilmiyorum, biraz araştırırsan muhtemelen bulursun. Biz gerilim dalgalanmalarını ve akım değişkenliğini MS cinsinden ölçüm yapıp kayıt altına alabiliyoruz.
 
Sayın Efekentlihp

Fluke analizörleri uzun süre kullandım, yetenekli cihazlar. OG'yi gerilim trafoları üzerinden okuyabiliyorsunuz.Bu kadar düşük akımlar için el tipi olan tercih edilebilir. Standart probları 2000 Amperdi . Ben küçük akımları okumak için ilave prob almak durumunda kalmıştım. Sonrada el tipi clamplı olanından almıştık bir tane

Sayın Oceanworld

Gözünüzden kaçtı sanırım. Forumdan yararlanmak isteyen ve konuya hakim olmayan arkadaşlarımızın kafası karışmasın diye izninizle ufak bir düzeltme yapayım.
"S=U.I" kVA cinsinden görünür güçtür.

P=U.I.cosQ
çarpımı ise KW (W veya MW artık her neyse) cinsinden aktif gücü verir.
 
S=U.I.cosQ KVA
trafodan çekilebilecek akım=trafo değeri(kVA)*1,44

S = UxI' dır. Bu denklemde cosQ yok. Birimi ise; VA (volt-amper)' dir...

Aktif Güç: P = UxIxcosQ (W), watt
Reaktif Güç: Q = UxIxsinQ (VAr), volt-amper-reaktif
Görünür Güç: S = UxI (VA), volt-amper

Tabiki 3fazlı sistemlerde denklemlerin önüne kök 3 Konulur...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,515
Mesajlar
918,179
Kullanıcılar
450,512
Son üye
Cak Machine

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst