Akvaryum Motoru Arızası

dilara87

Üye
Katılım
27 Ağu 2010
Mesajlar
50
Puanları
1
herkese meraba bizim evdeki akvaryum motoru elektrik kesilip tekrar gelince çalışmamaya başladı.baktığımızda çok ısınmıştı yanmış olabilirmi?ve neden arıza yapmış olabilir lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Dilara hanım bendede akvaryum var aynı sorunla bende karşılaşıyorum bazen, bu esnada motorun soğumasını beklemekte fayda var, iç kısmında pervaneye benzer birşey var onu elle çeviriniz, yani N-S kutupları yer değişmesi gerekiyor sonra tekrar fişi taktığınızda çalışması gerekiyor.
 
Sn dilara87

Akvayumunuzdaki motor hava motorumu yoksa filtre motorumu.? Şimdik eger hava motoru ise ve motoru akvaryumdan daha aşağı bir seviyeye koyuyorsanız genelde öyle yaparlar ama yanlıştır. Nedeni ise enerji kesintisi yaşandıgında su hava hortumunun içerisinden motora dogru akmaya başlar nerden biliyorsunuz derseniz eger benim başımada bir kaç geldi :) Eger filtre motoru yada dış motor ise buda kalitesiz mazleme olmasından kaynalanır diyorum. Saygılar
 
açtığımda çok ısınmmıştı soğumasını bekledim sonra o pervaneyide çevirdim ama tam olarak kutupların değiştiğini nasıl anlıyabilirim bu arada motor hava motoru.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,379
Mesajlar
917,113
Kullanıcılar
450,258
Son üye
EDA TAŞDEMİR

Yeni konular

Geri
Üst