AKIM TRAFOSU HESABI

arkadaşlar beinm şöyle bir sorum olacak. toroid trafo çevirme oranı testi yaparken 4 tane trafonun içinden kabloyu geçirip akım kaynağına bağladığımda akım fazla yükselmedi fakat sekonderlerini kısa devre yaptımda istediğim akımı kolayca elde ettim acaba bunun sebebi nedir?
Akım trafolarının sekonderi kesinlikle kısa devre edilir veya amper metre üzerinden geçirilir.Zira içinden geçen kablonun mağnetik alanı sekonderde gerilim indükler bu gerilim orantılı olarak yükselir ve izolasyonu bozar ve trafo patlar normal voltaj trafosu gibi düşünürsen sen akım geçiremezsin sekonderi kısa devre yapıp trafoyu yüklemen lazım.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar yeni konu açmıyım dedim. 24v 30a trafoya ihtiyacım var. Toroidal olmasını istiyorum. Nüvenin iç çapı dış çapı ve et kalınlığı ne olmalı? Sekonder ve primer sargılarının tel kalınlığı ve kaç tur saracağımı nasıl hesaplarım? Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst