Akım Trafolarında Polarite Uçları

Katılım
18 Ara 2010
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
43
alternatif akımda, akımın yönü belli değildir, yani 1 saniyede 50 defa yön değiştirir.Birde akım trafolarında akım yönünü belirleyen polarite uçları vardır.Peki bu nasıl oluyor? akım trafosu giriş ve çıkışlarında akım sürekli yön değiştirdiğine göre bu polarite ucu ne anlama geliyor?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Polarite Tayini Nasıl Yapılır Resimli Anlatım


işine yarar zannedersem kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • Transformatörlerde Polarite Tayini Nasıl Yapılır Resimli Anlatım.zip
    154.2 KB · Görüntüleme: 31
Alternatif akımda, akım yönünden ziyade akımın FAZI önemlidir. Eğer trafo uçlarındaki noktalar aynı tarafta ise, giriş ve çıkış akımları aynı fazda demektir. Eğer noktalar farklı tarafta ise akımlar arasında 180 derece faz farkı var demektir. Bu da şu anlama gelir, primer sargıda akım üst tarafta girerken, sekonderde alt taraftan girmektedir. Akım yön değiştirdiğinde ise tam tersi olur.

İki adet 180 derece faz farklı sinüsoidali aynı eksen üzerinde çizdirirsen daha rahat anlarsın.
 
cemkose arkadaşım tesekkurler biraz anladım gibi ama birde bununla ilgili döküman önerebilirsen daha iyi olacak
 
Devre analizi kitaplarından faydalanabilirsin. Temel kitap olarak ise " Prof Uğur Arifoğlu - Elektrik Mühendisliği Temelleri Alternatif Akım Devreleri " kitabını önerebilirim. İnternetten megepin sitesinde de dökümanlar mevcut. Ancak sadece megep ile bu konuları tamamen kavraman zor. Devre analizi kitaplarını okumanı tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst