Acil Stop Butonu

koontaktör yerine içinde açtırma bobini bulunan t.m.ş olsa daha iyi olur
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Evet doğrudur, Acil stop butonu kullanım önceliğine göre senaryo seçilir.
Eğer Acil Stop sadece pistonları, motorları durdurmak içinse kontaktörü sürsün.
Eğer İnsan sağlığını etkileyen bir durum varsa ve tehlikeli pozisyon söz konusuysa tabiki psiton pozisyonları ile beraber ilk çalışma durumuna getirir aynı zamanda Enerji şalterinide TRİP moduna atar.
 
ben yapmıştım güvenlik noktasına basmalı mantar buton la tmş bobinini kumanda etmiştim 2 acil buton yaptım biri şebekeyi biri jenaratörü kessin diye jenaratör olan butonla jenaratr arası 15 m kablo olarak 2*4 antigorn çekmiştim
 
panonuzda actırma bobinli tms kullanarak bu ilemi yaparsanız daha saglıklı olur kontaktorun jontakları yapısman ihtimali bobonin yanma ihtimalini var ve kontaktore acil durumda manuel mudahale yapamazsınız bunun icin troit bobinli tms kullansanız daha saglıklı olur diye dusunuyorum
dostum çok yararlı bir bilgi vermişsin çok teşekkürler.
benimde müsadenle bir sorum olacak. bu açtırma bobini tmş nin içerisinde mi oluyor yoksa ayrı bir parçamı yani tmş mi sipariş verirken açtırma bobinli tmş diyemi sipariş vereceğim. yoksa normal tmş siparişi verip ayrı bir açtırma bobinimi almam gerekiyor. açtırma bobini aynı zamanda troid akım trafosumu bilgi verirsen sevinirim saygılarımla.
 
arkadaşlar 3 sene önceki konuları hortlatmayın yeter artık ya
 
Bahsettiğiniz devre için kullanacağınız acil stop yaylı mı kalıcılı mı, sistemdekı toplam güç nedir kontaktör mu yoksa kompak şalterden dırek mı kesmek ıstıyosunuz. Açtırma bobinli kompak şalterler var acil stop üzerinden direk onu kontrol edebilirsiniz. Yapacağınız sistem için bunları açıklarmısınız yardımcı olalım.
 
arkadaşların söyledikleri doğru ama siz hangi tip acil stop kullanıyorsunuz BAS BIRAK mı BAS ÇEVİR modelimi(acil stop 2 tip tir) işlevleri aynı konumları değişiktir ona göre yorum yapmak faydalıdır bence.
Yanlışın var dostum. hiçbir acil stop butonu (eğer gerçekten acil stop butonuysa) bas bırak mantığıyla çalışmaz. bastıktan sonra eski haline almak (devreyi kapamak) için muhakkak müdahele gerekir. şununla karıştırıyor olabilirsin evet acil stop butonları 2 tiptir. ancak geri çekmesi iki tiptir. biri çevirilerek geri atar diğeri bastırdığın yönde geri çekerek.
 
Genel olarak acil müdahale sistemlerinin kontrolü enerjinin kesilmesi kuralı üzerine inşa edilir. Acil durdurma butonları kapalı kontaklı olur. Bazen hem açık hem kapalı kontak olabilir. Açık kontak butona basıldı bilgisini başka bir yere aktarmak için kullanılır. Nadirde olsa açık kontaklı olanlar ise acil müdahale için değil acil bildirim içindir. (İhbar lambası yakmak veya siren korna çalmak için)

Acil müdahale kontrolünde enerjinin kesilmesi gerektiğinden. Ya kontaktör yada düşük gerilim röleli TMŞ kullanılmalıdır. Açtırma bobinli TMŞ işin doğasına çok uygun değil.

Kolay gelsin...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,708
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst