Acil stop butonu ve siren tesisatı

Acil stop butonunun yapısı gereği ne bilgisi vermesi gerektiğini önceki mesajımda yazmıştım.
Herhangi bir acil stop butonuna basınca siren çalması istemi sizin için yeterli bilgi ise buyrun..
Devre senaryosunu konunun 3. mesajında yazdım, çizdim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Devre senaryosunu konunun 3. mesajında yazdım, çizdim.
Ben çizmediniz demedim.
Ancak 1000 metrelik bir mesafede kullanılacak devrenin farklı bir hizmet nedeni olmalı diye düşünüyorum. Farklı olmasını düşündüren diğer unsur "acil stop butonu" kullanılacak olması. Malum, bu buton yol verici değil yol kesici özelliğe sahiptir. O halde neden bir devre kesiciye gerek duyuluyor yol verici bir buton yerine.. Çiziminiz doğal olarak NO kontak düzeni ile çalışacak şekilde. Burada istenen tam tersi olduğuna göre proje hakkında tam bilgi gerekiyor. İzin verirseniz sorunun muhatabı yanıt verirse ona göre bir sistem çizersiniz.
 
Bu sistemi daha önce bende yapmıştım. Panik buton olarak istiyolarlar sanırım.Ben 2x1.5 kablo ile yapmıştım, zillerin veya sirenlerinizin gücüne göre kablo seçimi yapabilirsiniz. NO kontak olarak çizdim ve yapmıştım. Siz NC kontak kullanmak isterseniz her zilin önüne röle koymanız ve zilin enerjisini com-nc uçlarından geçirmeniz gerekir. 1000 metrelik kabloyu tek hat şeklinde sirenlerin olduğu bölgelerden çekin. Butonları koymak istediğiniz yere koyun ve buton kontağına butonun olduğu bölgedeki 220v beslemeyi girin, buton kontak çıkışını çektiğiniz 1000 metrelik kablonun faz vermek istediğiniz kablosuna ek yaparak bağlayın. Her butondan nötr çekmenize gerek yok. Eğer RST fazları mevcut ise heryerden aynı fazı beslemeniz gerekiyor. Butonların birinden ortak nötr bağlantısı yapın ve zil, sirenleri hepsini bu tek hat çekilen kabloya bağlantı yapın.Ekli dosyayı görüntüle 53032
yavuz bey çiziminiz için teşekkür ederim. butona bastığımızda sirenler çalacak, sirenler çalışır durumdayken diğer butonlara da başkası tarafından basıldığını düşünürsek fazlarda çakışma olurmu? sisteme zarar verir mi?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
yavuz bey çiziminiz için teşekkür ederim. butona bastığımızda sirenler çalacak, sirenler çalışır durumdayken diğer butonlara da başkası tarafından basıldığını düşünürsek fazlarda çakışma olurmu? sisteme zarar verir mi?
rst fazlarından birini kullanmak zorundasınız.Her buton girişinde aynı faz olmalı. Bu şekilde fazlar çakışmaz, sistem normal çalışır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst