ABB marka inverter manual, sorunlar ve uygulamalar

Arkadaşlar benim işyerimde konveyör hatlarında kolileri transfer etmek için kullandığımız motorlara ABB ACS150 marka sürücüler kullandık!Ama 25 adet sürücüden bazı hatalar gözlemledim.1.ABB acs150 sürücülerde parametreler kendi kendine resetleniyor.2 tane sürücüde bu hata oluştu.Parametre değiştirmeye yetkili hiç bir arkadaş parametrelerle oynanamış!2.Ben hiç bir motora motor termostad bağlantısı yapmadığım halde 2 gün önce bir sürücü F0009 yani motor aşırı sıcak hatası verdi vardiyada parametreleri bilen bir arkadaş olmadığı için sürücüyü değiştirip konveyörün tekrar çalışmasını sağlayabildim.Sabah gidince parametresini ayarladım.
Ama bu hatalar daha 15 gün önce sisteme aldığımız 150 mt.konveyör hattında meydana geldi.Bu kadar kısa zamanda bu kadar çok ve sık arızalanması benim ABB sürücülere bakışımı değiştirdi.Bu tür hatalarla karşılaşan başka arkadaşlar varmı?Ve nasıl bir çözüm buldunuz?
bu hatalar hala devam ediyor.sanırım kimse bu hatalara ya rastlamadı ya da çare bulamadı!Ama aynı motora bağlı birisi arızalanınca değiştirdiğim diğer sürücüde aynı hataları verdi.Ve ben artık geceleri rahat uyuyamaz oldum.Çünkü sürücüler arızalanınca saat kaç olursa olsun beni arıyorlar vardiyadaki arkadaşlar.Onlarda haklı ama bu soruna bir çare bulmalıyım!Hiç kimsenin bir fikri yok mu?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sürücüde Schneider ATV312 ve ATV71 diyorum başkada bir şey demiyorum. Yağmur çamur soğuk sıcak şimşek fırtına banamısın demiyor çatır çatır çalışıyor.
Ben bahsettiğin markayı kullanmadaım ama şuna şahit oldum ki DELTA sürücülerde benim kullandıklarım arasında iyi çok iyi çıktı.Daha önce siemens sürücüyle yanyana kullanmıştım Sakarya/Kaynarca'da orada voltajlar çok oynama yapıyordu o zaman siemens her voltaj dalgalanmasında hataya düşüyor DELTA cayır cayır çalışıyordu:)
 
Ben bahsettiğin markayı kullanmadaım ama şuna şahit oldum ki DELTA sürücülerde benim kullandıklarım arasında iyi çok iyi çıktı.Daha önce siemens sürücüyle yanyana kullanmıştım Sakarya/Kaynarca'da orada voltajlar çok oynama yapıyordu o zaman siemens her voltaj dalgalanmasında hataya düşüyor DELTA cayır cayır çalışıyordu:)

Bence sürücüler çalışacağı ortama göre sınıflandırsak daha iyi olacak sanırım. Mesela Schneider ATV312 ve ATV 71 sürücüler vinç ve asansör uygulamalarında mükemmeldir.Tozda, toprakda, nemde, sıcakta, soğukta banamısın demez çalışır. Delta sürücüler vinç ve asansörlerde iyi bir performans veremiyor ve çok sık arızalanıyor. Siemens de vinç ve asansörlerde çok kibar kalıyor ve havadan nem kapıp arızaya geçiyor. Tabi delta ve siemens in sorunsuzca çalıştığı sektörler vardır.
 
slm benim size bir sorum olacak uygulamada acs 800 3 kw sürücü ve enloder kullanıyoruz. motor start verildiğinde çalışmaya başlıyor ve 1 dk kadar çalışıyor sonra enkoder 7302 arızası veriyor. enkoderi ve kablosunu değiştirdik yine aynı sorunu veriyor. sürücü enkoder modülünü de değiştirdik. yine aynı arızayı verdi. sürücü üzerindeki enkoder slot yuvasının yerini değiştirdik yine arıza verdi motor çalışıyor bazen 1 dk bazen 5 dk arıza vermiyor sonra tekrar 7302 arızasına geçiyor. resetlenince düzeliyor.
 
ABB SURUCU HATA KODU F 0016 NE YAPMAM GEREKİE

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
ABB sürücü F0016 arizasi veriyi yardimci olurmusunuz

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Abicim meraba öncelikle Sağol. Abi ben bi kum fab. Elekt. Teknisyeni olarak işe başladım çok anlamıyorum aslında ama başa getirdiler işte beni. Ilk geldigimde abi bi müh. Geldi yanıma panoya götürdü anlattı biraz sonra abi asagıda resmini verdigim sürücüyü gösterdi dedi ki bunu yedekle kafası falan bozulursa sadece kafasını değiştirirsin dedi ama ben bu sürücüyü hiç bilmiyorum ve bu küçük sürücülerden 6 tane falan ve 2 tanede bu kocamanlardan var. Biraz anlatabilir misin abi ne yapabilirim ? Bide şimdi gördüm bende Gebze'ye geldim abi ankaradan
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    106.5 KB · Görüntüleme: 66
iyi calismalar,
10k cok turlu potansiyometre ile hiz kontrolu yapilan acs150 inverterimiz mevcut. surucuyu run konumuna alip calistiriyoruz. potansiyometre sifir pozisyonunda iken; pot'u hizli bir sekilde acarsak surucu buna cevap veriyor ve cikis frekansi artiyor fakat pot sifir pozisyonunda iken; pot'u yavas yavas acarsak, panelde izledigimiz cikis frekans 3 kusur hz'e kadar yukseliyor ve orada kaliyor. pot'u acmaya devam edersek degisen birsey olmuyor, cikis frekansi 3 kusur de sabit kaliyor. cekilen akim ise olmasi gerekenin uzerinde. bu durumda iken pot'u kisiyoruz, hizli acarsak yine normal, yavas acarsak yine ayni 3 hz degerinde kaliyor. konuya hakim arkadaslarin yardimlarini bekliyorum.
 
acs800 modelini pc ile bağlantı kurup parametrelerini kopyalamak istiyoruz fakat bağlantı rj45 değil rj11 6 pin ve kablosu farklı galiba dwl 2 2.92 versiyonuda bu modeli gormuyor diğer modellerde sorun yok acs800 ile pc haberleştiren varmı acaba...
 
selam arkadaslar acs355 tork ayarı hangi menude yardımcı olurmusunuz tesekkurler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,319
Mesajlar
916,669
Kullanıcılar
450,155
Son üye
srtczngn

Yeni konular

Geri
Üst