ABB IRB 6000 S3 Kalibrasyon

TRB

Üye
Katılım
28 Mar 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba Arkadaşalr,
ABB IRB6000 S3 Kontrol üniteli robot var, motorların fine kalibrasyon değerlerini nereden nasıl görebilirim, ve abirasyon offset değerlerini
nasıl girebilirim, bununla ilgili daha önce çalışan varmı? Bana bunlarla ilgili
yardımcı olabilirmisiniz?
 
Fine Calibration genelde manipulatörün arkasında küçük gri bir yapışkan etiket üzerinde yazar. Eğer Fine calibration değerleri yok ise robotu kalibrasyon pozisyonuna alarak o anda gördüğün değerler Fine Calibration değerleri olarak alınır o şekilde kalibre edilir ve ileride yeniden kullanabilmek için not edilir.
 
Fine calibration robot eksenlerine takılan bir kalibrasyon cihazı vasıtası ile bulunur (genelde motor ve mekanik aksam değişikliklerinde kullanılır.
Sizin bahsettiğiniz motor offset değerleri sanırım onların değiştiğini düşünüyorsan robotun arkasında da yoksa robotla gelen dökümanlarda olabilir oda yoksa eski backuplara bakabilirsin.
 
Fine calibration robot eksenlerine takılan bir kalibrasyon cihazı vasıtası ile bulunur (genelde motor ve mekanik aksam değişikliklerinde kullanılır.

Eğer motor değişmemişse buna gerek yoktur.

Eğer Fine calibration değerleri yok ise robotu kalibrasyon pozisyonuna alarak o anda gördüğün değerler Fine Calibration değerleri olarak alınır o şekilde kalibre edilir

Eğer motor değişmemişse yukarıdaki yöntem işe yarar. Motor değişmişse MACKIN'ın dediği gibi motorun açısının bilinmesi için osilaskop ya da özel bir cihazla yapılır.
 
robot panosu ıcerısınde veya uzerınde offset degerlerı vardır. oradan bakıp gırebılırsın. neden boyle bır seye ıhtıyac duydugunuzu sorabılırmıyım?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst