5Vdc fotosel ile 5Vdc röle çektirmek.

Katılım
15 Ocak 2022
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
34
Selam arkadaşlar . küçük bir proje için 5vdc bir fotosel ile 5vdc bir röleyi çektirmek istiyorum giriş voltajım 12vdc . Lm2596 bir converter devresi ile 5volta düşürüyorum fakat fotoselimin çıkış ucunu rölemin a1 ucuna bağladığımda fotoselimin ışığı sürekli yanıyor. bu neden kaynaklanır yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • röle.jpg
    röle.jpg
    226.9 KB · Görüntüleme: 14
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Mesafe ayarı yaptınız mı?
Mesafelik bir durum değil siyahı a1e bağlamadan önce normal görevini yapıyor siyahta 5voltuda alıyorum ama siyah ucu a1e bağladığımda sanki a1 a2 arası kısa devre gibi davranıyor ne gibi bir sorun oluyor anlamıyorum
 
başka bi röle ile denediniz mi? bi de sensorun marka modeli hakkında bilgi vermeniz yararlı olabilir.
 
başka bi röle ile denediniz mi? bi de sensorun marka modeli hakkında bilgi vermeniz yararlı olabilir.
Evet denedim . Converter çıkışını direk röleye bağladığımda rölem çekiyor zaten. Fotoselin yeterli akımı saglamadigini düşünüyorum pazartesi günü devam bakalım:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst