50 yıllık dairenin sigorta panosu değişimi

1.5 mm2 aydinlatma sortisinde olur, linyelerde değil. Yönetmeliğe de aykırıdır. Hatta yönetmelikte kullanılan ifade "en az 2.5 mm2" ibaresiyle güçlendirilir.
Yapay zekaya çok takilmayin ama kaliteli bir firma ile çalışmaya dikkat edin. Parasal olarak hakkını ister, işin hakkini da verir.
Evet sorti için 1.5 dedi zaten. Klimayı sorduğumda da 2.5 yeterli olacaktır dedi.

Siz üstadlara diğer bir sorum klima ile alakalı olacak. Klima keşif elemanı 18 binlik klima için C tipi 25A sigorta lazım dedi. Inverter klima olduğu için acaba gereksiz yere büyük olur mu diye düşünmedim değil. Siz ne önerirsiniz? Elektrikçiyle sigortayı hiç konuşmadık, sizin fikirleriniz çok kıymetli olacaktır.

Evet sorti için 1.5 dedi zaten. Klimayı sorduğumda da 2.5 yeterli olacaktır dedi.

Siz üstadlara diğer bir sorum klima ile alakalı olacak. Klima keşif elemanı 18 binlik klima için C tipi 25A sigorta lazım dedi. Inverter klima olduğu için acaba gereksiz yere büyük olur mu diye düşünmedim değil. Siz ne önerirsiniz? Elektrikçiyle sigortayı hiç konuşmadık, sizin fikirleriniz çok kıymetli olacaktır.
25 Olur.

Klima markası ve modelini paylaşsaydınız arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler düşüncesindeyim .
Arkadaşların yorumları beklemeniz .

İnverter ile klima çalıştırmada kritik konu: başlangıç (kalkış) akımı
Klimanın ilk çalışma anında kompresörü döndürmek için bir “kalkış torku” gerekir.
Bu da bazı klimalarda çok yüksek anlık akım demektir.

İnverter klimalar kompresörü yumuşak hızlandırabildiği için başlangıç akımı genelde daha düşüktür
On/off klimalarda kompresör direkt devreye girer anlık çekiş çok yüksek olabilir .

2.5 mm2 kesitli kablonun yaklaşık ( hava - boru - mesafe vs gibi etkenler ) akım taşıması 20 amper siğorta kadardır .

Benim düşüncem siğorta kutusundan 2.5mm2 kesitli bakır kablo ile direk hat sadece inverter klimaya özel tesisat .

Siğorta B tipi 16 amper siğorta oldu sıkıntı yaratırsa 20 amper siğorta .

Diğer durum kaçak akım koruma rölesi .
Tesisata A tipi kakr kullanılması .

Son sözü servis söyler ( doğru - yanlış ) açılış onayı durumu !!!
Servisten veya fabrikadan yazılı beyan ...

Klima markası ve modelini paylaşsaydınız arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler düşüncesindeyim .
Arkadaşların yorumları beklemeniz .

İnverter ile klima çalıştırmada kritik konu: başlangıç (kalkış) akımı
Klimanın ilk çalışma anında kompresörü döndürmek için bir “kalkış torku” gerekir.
Bu da bazı klimalarda çok yüksek anlık akım demektir.

İnverter klimalar kompresörü yumuşak hızlandırabildiği için başlangıç akımı genelde daha düşüktür
On/off klimalarda kompresör direkt devreye girer anlık çekiş çok yüksek olabilir .

2.5 mm2 kesitli kablonun yaklaşık ( hava - boru - mesafe vs gibi etkenler ) akım taşıması 20 amper siğorta kadardır .

Benim düşüncem siğorta kutusundan 2.5mm2 kesitli bakır kablo ile direk hat sadece inverter klimaya özel tesisat .

Siğorta B tipi 16 amper siğorta oldu sıkıntı yaratırsa 20 amper siğorta .

Diğer durum kaçak akım koruma rölesi .
Tesisata A tipi kakr kullanılması .

Son sözü servis söyler ( doğru - yanlış ) açılış onayı durumu !!!
Servisten veya fabrikadan yazılı beyan ...
Evet üstadım klimaya özel hat yaptırma niyetindeyim. Markası LG olacak muhtemelen, bu durumda da çift inverter oluyor. İlk Arçelik düşünmüştük, servis 18 bin BTU ve C25A sigorta dedi işte...

Kaçak akım da A tipi olacak evet.

Evet üstadım klimaya özel hat yaptırma niyetindeyim. Markası LG olacak muhtemelen, bu durumda da çift inverter oluyor. İlk Arçelik düşünmüştük, servis 18 bin BTU ve C25A sigorta dedi işte...

Kaçak akım da A tipi olacak evet.

https://www.lg.com/tr/klima/?ec_model_status_code=Active

Çift inventör kısmı siğorta değeri ???
( Ana merkezine danışmanız . )
Siğorta değerine göre kablo kesiti ???

Arkadaşların yorumları ile .

ÖNEMLİDİR : ( Bilğilendirilme !!! )
Videolar ve beyanları yayıncıyı bağlar ... ( Doğru yanlış bilğiler mi ? araştırmalar yapmanız )
Klimaya vakum yaptırmanız . ( Dikkat )
Klima tüm takılma anını videosunu çekmeniz . ( Kesinti olmadan ve ürünü kadrajdan çıkarmadan , göstergeleri de çekmeniz .
Servis kağıdını iyi okumanız kontrol etmeniz ve imzalama !!!

Tüm videoları tam seyretmeniz ve yorumlardan ( ders çıkarmanız araştırma yapmanız .

ve diğer videolar araştırma bilğiler edinmeniz .

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri