Sigorta Paneli Revizyonu

Merhabalar,
Öncelikle revizyonu kendim yapmayacağım sadece malzemeleri alacağım, o yüzden sizlerden fikir almak istedim.
Evim 2+1, trifaze bir ev.
Şu anda sigorta panomda 2 adet 10A C tipi, 6 adet de 16A C tipi 3kA sigorta, 25A AC tipi KAR mevcut.
Aydınlatma için olan 10A sigortaları B tipi Legrand marka ile değiştireceğim.
Mutfak sigortalarını C tipi olarak tutup, 6kA Legrand marka ile değiştireceğim.
Evdeki diğer sigortaları ise B tipi 6kA Legrand olarak değiştireceğim, amper değerlerini 16A olarak sabit tutacağım.
Daire girişine ana sigorta olarak C tipi 32A 4 kutuplu 10kA sigorta takmayı düşünüyorum, ancak burada 25A*4 mü yoksa 32*4 olarak mı kullansam kararsızım, yardımlarınızı bekliyorum.
Ana sayaç yanı parafudr mevcut değil, bu yüzden daire içi sayaca B+C parafudr alacağım, tercih edeceğim model: Chint 500955
Voltaj koruma rölesi olarak TOMZN tercih edeceğim.
KAR olarak ise Legrand 411695 (40*4A, F tipi) tercih etmeyi düşünüyorum.
Ek yorumunuz değişiklik öneriniz olursa memnuniyetle bekliyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
6 kw değilde 6kA demek istediniz sanırım.Evde ki çalışan/çalışacak cihazlar hakkında da bilgi verseniz daha sağlıklı olur.

Tüm sigortalar aydınlatmalar için B tipi,prizlerde ve prize bağlı olacak cihazın tipine göre ani kalkışta aşırı akım çekmekten ötürü C tipi seçmenizde yarar var.

Kaçak akım 4 kutuplu zaten,diğer ana sigortanızda 4 kutuplu olmasında yarar var.Trifaze çalışacak bir cihaz varsa ENTES gerilim korulama ürünü eklemeniz yine sizin yararınıza.

TOMZN marka gerilim koruma boşa harcanan para hissiyatı oluşturuyor,ben şahsen evimde kullanmam.İlla ki bu ürün gamında ürün kullanacaksam voltaj koruma anlamında yıllardır bu piyasada olan entes,schneider,legrand,siemens,abb ürünlerine yönelirim.

Aynı düşüncelerim parafudr içinde geçerli.

6 kw değilde 6kA demek istediniz sanırım.Evde ki çalışan/çalışacak cihazlar hakkında da bilgi verseniz daha sağlıklı olur.

Tüm sigortalar aydınlatmalar için B tipi,prizlerde ve prize bağlı olacak cihazın tipine göre ani kalkışta aşırı akım çekmekten ötürü C tipi seçmenizde yarar var.

Kaçak akım 4 kutuplu zaten,diğer ana sigortanızda 4 kutuplu olmasında yarar var.Trifaze çalışacak bir cihaz varsa ENTES gerilim korulama ürünü eklemeniz yine sizin yararınıza.

TOMZN marka gerilim koruma boşa harcanan para hissiyatı oluşturuyor,ben şahsen evimde kullanmam.İlla ki bu ürün gamında ürün kullanacaksam voltaj koruma anlamında yıllardır bu piyasada olan entes,schneider,legrand,siemens,abb ürünlerine yönelirim.

Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Ev standart bir ev aslında, içinde sadece annem yaşamakta çok uzun yıllar kullanacak o yüzden bir kere dokunup ömür boyu yetsin inşallah düşüncesindeyim.
Standart beyaz eşyalar dışında ek olarak kurutma makinesi mevcut, belki ileride ayrı hat çekilip 12/18 BTU bir klima eklenir.
Evet, gece vakti konu açınca gözümden kaçmış, yazım yanlışı o şekilde devam etmiş, KiloAmper tabiki.
Trifaz çalışacak bir cihazım yok.
Parafudr için B+C olarak maalesef başka marka bulamadım. Trimbox var, malum onu direkt eliyorum. Sigma gördüm, ancak stoklarda bulamadım yine. Birkaç yerli Türk markası var, Chint çinli de olsa en azından global diye onu tercih etmek istedim. TR pazarında bulabileceğim bir B+C parafudr modeli biliyorsanız çok makbule geçer açıkçası.

Öneriniz üzerine,
Parafudr olarak Legrand 412253 B+C parafudr bulabildim, onu alacağım.
TOMZN almaktan vazgeçtim, röle olarak Entes, kontraktör olarak Legrand 412541 tercih edeceğim.

Öneriniz üzerine,
Parafudr olarak Legrand 412253 B+C parafudr bulabildim, onu alacağım.
TOMZN almaktan vazgeçtim, röle olarak Entes, kontraktör olarak Legrand 412541 tercih edeceğim.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri