chiemens
Üye
Selamlar,
50 yıllık 3+1 dairedeki mevcut sigortalar şu şekilde:

Elektrik tesisatını yenileme imkanım yok. Sigortalar üzerinden bir güvenlik uygulamaya çalışacağım.
Komşular dışarıya 25 veya 32A takmışlar. Dairelerde şofben ve kombi yok. Fakat ben yazın kullanmak üzere 18 binlik klima alacağım.
İçerideki panoda 4 tane sigorta olması düşündürdü. Bir sigortanın içinde 2-3 odanın hattının beraber olma ihtimali var mı bilemiyorum. 25A takıldığı ve sayısı az olduğu için şüphelendim ama panoyu da açamadım.
Sizce şu kombinasyon nasıl?
Dışarıya,
-C tipi 32A
Panoya,
-63A gerilim koruma rölesi
-40A 30mA A tipi kaçak akım rölesi
-2 adet B tipi 10A (aydınlatma için)
-2 adet B tipi 16A (prizler için)
Sigortalar Siemens, gerilim koruma Tense marka olacak.
Şu an tek sorun panonun içinde birleştirilmiş kabloların olma ihtimali. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
50 yıllık 3+1 dairedeki mevcut sigortalar şu şekilde:

Elektrik tesisatını yenileme imkanım yok. Sigortalar üzerinden bir güvenlik uygulamaya çalışacağım.
Komşular dışarıya 25 veya 32A takmışlar. Dairelerde şofben ve kombi yok. Fakat ben yazın kullanmak üzere 18 binlik klima alacağım.
İçerideki panoda 4 tane sigorta olması düşündürdü. Bir sigortanın içinde 2-3 odanın hattının beraber olma ihtimali var mı bilemiyorum. 25A takıldığı ve sayısı az olduğu için şüphelendim ama panoyu da açamadım.
Sizce şu kombinasyon nasıl?
Dışarıya,
-C tipi 32A
Panoya,
-63A gerilim koruma rölesi
-40A 30mA A tipi kaçak akım rölesi
-2 adet B tipi 10A (aydınlatma için)
-2 adet B tipi 16A (prizler için)
Sigortalar Siemens, gerilim koruma Tense marka olacak.
Şu an tek sorun panonun içinde birleştirilmiş kabloların olma ihtimali. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.