5 silindire ayni pot uzerinden senkronize

Katılım
4 Mar 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
pvc makinasinda 5 adet silindir var senkron karti aldim bunlarin baglantisini yapip 1 pot uzerinden ve ayri ayri devir vermek istiyorum yardim decek bir ustad varmi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
pvc bobinlerinin statik elektrige maruz kalarak terazide yanlis olcum oluyor ne onerebilirsiniz
 
kıymetli kardeşim,önce kolay gelsin belki faydam dokunur diye fikir vereyim.böyle sistemlerde genel olarak ortak bir 0-10 dc. kumanda kartı kullanılmaktadır.Benim çalıştıgım işyerindede aynı pvs makinaları var.bunlarda biri lokal kumanda digeri ise senkron kumanda.sistemi senkron kumandaya aldıgımızda bunun anlamı zaten tek merkezden (0-10V) arası bir degeri müşterek bir pot ile herbirine uygulamak olurki hız artırımak ve hız azaltmak aynı devir degeri degilde yüzdesel olarak aynı oran tabiriyle bir işlem zuhur etmektedir.sen aynı pot ile senkron kumandada aynı oran ile ayrı hızlara ulaşamazsın.yani senkron kumanda buna müsade etmez.farklı bir uygulama yokmu dersen.bu mümkün olabilir.ancak çok dikkat etmelisin yinede bu sistemin bir ortak oranı olmalı ve bunu dikkate almalısın.Örnegin plastik ekstruder makinasından söz edecek olursak,ana tork motoruna devir versen aynı oranda dozajlama motoruda hammadde çıkıştırmak için aynı oranda onunda devri artmalı ve aynı oranda ürünü çeken paltinde hızı aynı oranda artmalıdır.bununla oynarsak herşey karışır.sistem olarak senin kafanda şekillendirdigin amaç nedir anlamış degilim ama,plc analog giriş ve çıkış kartları ile bu söyledigin mümkündür.plc programlamayı biliyorsan mesele kalmaz.
 
kıymetli kardeşim eger sen senkron sistem yok onu kurmak istiyorum dersen bu çok basitttir.birincisi seçici bir süviçle lokal ve senkron sinyallerini yönlendireceksin.yani,süviç konumunu lokale almışsan ayrı ayrı komut sinyalleri uygulaması devreye girmeli, yok eger senkrona almışsan bu defada aynı sinyali herbirine aynı noktadan veya aynı porttan sürücülere yönlendirmelisin.uygulama proje lazım diyorsan onun için özel mesaj yazarsan yardımcı olabilirim.
 
cok saol kardesim ben senkron karti uygulayacagim ozel mesaj yazamiyorum yeni uyeyim vaktini ayirip bilgini paylastiggin icin minnettarim
 
ENDA nin EDP141-RS kodlu dijital potansiyometreleri var. Her biri bir invertorun hizini ayri ayri ayarlar ve ayni zamanda aralarindan birini master olarak atarsan onun hizini yuzdesel referans olarak alirlar. Birbirleriyle MosBus RS485 haberlesirler. Boylelikle senkron bir calisma elde etmis olursun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,271
Mesajlar
916,365
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Yeni konular

Geri
Üst