3d tv hakkında yardımm

frestyler

Üye
Katılım
11 Mar 2011
Mesajlar
27
Puanları
1
3 boyutlu televizyonlar nasıl çalışır.2 boyutlu tvden farkı ve içersinde kullanılan ana devre hakkında bilgiye ihtiyacım var.
 
3d üç farklı gibi oluyo 2d ise 2 boyutlu 1d 1 boyutlu 0d tv kapalı demek
 
Bildiğim kadarıyla üç boyutlu görüntüler yan yana belli bir uzaklıkta bulunan paralel iki farklı kamera ile çekilip görüntünün üst üste bindirilmesi ile oluşturuluyor.

TV tarafında ise normalde baktığınızda üst üste binmiş birbirini tekrarlayan iki görüntü görüyorsunuz. TV firmaları tarafından üretilen 3D gözlükler vasıtası ile sağ ve sol görüntü yüksek hızda açılıp kapanarak beyne tek tek gönderiliyor ve böylece derinlik hissi yaratılıyor.

3D TV lerin normal TV'lerden en büyük farkı normal görüntüyü 3D görüntüye çevirebiliyor olmasıdır. Bunu da tamamen görüntü işlemcileri ile yapıyorlar.
 
teknik bilgi olarak bende bunları bulabildim belki birinin işine yarar.

3D teknolojisi beynimizi iki boyutlu bir resmin derinliği olan bir resim olduğuna inandırarak olur. Bunu yapmanın en temel yolu ise stereoskopidir. Kullanıcının gözlerine birbirinden biraz farklı iki resim gösterilir ve bu resimler beyin tarafından 3 boyutlu olarak algılanır. Stereoskopik resimleri oluşturmanın en kolay yolu gözlük kullanmaktır. Bu nedenle 3D gözlük teknolojisinde birçok varyasyona rastlamak mümkün.
Stereoskop Sistemi
Bu teknikte ayrı ayrı görüş açısından iki resim çekilir. Yan yana yapıştırılan bu iki resme, iki ayrı mercekle yapılmış bir sistemle fotoğraflara bakılır. Öyle ki sol göz soldaki görüntüyü, sağ göz ise sağdaki görüntüyü beyne iletir. Beyin bu iki görüntüyü üst üste bindirerek bir derinlik kazandırır. İnsanda üç boyutluymuş izlenimi uyandırır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst