3 adet asenkron motora sıra ile yol verme

sinan__

Üye
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
148
Puanları
1
Ustalar elimizde 3 adet yıldız üçgen çalışan asenkron motor var ve biz bunlara sıra ile yol vermek istiyoruz.Yani birbirlerini dinlendirerek kesintisiz çalışmaları lazım.Her seferde bir tanesi çalışacak.Bu motorların başlangıç yol vermeleri pako şalterle yapılıyor.Benım görüşüm bu pako şalterleri sıra ile enerjılendirmek ve dolayısıyla kumanda devresının enerjılenmesini sağlayarak olayı başlatmak ama nasıl yapacağım hakkında bi fikrim yok.Fikri olan varsa paylaşsın keza sorunu çözmem lazım.teşekkurler şimdiden.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
image5654.jpg


anlamadıgın nokta olursa haber et
 
bence herbir motorun kumanda girişine ayrı ayrı birertane zaman saati bağla çalıştımak istediğin saatleri ayarla istediğin saatlerde çalışıp dursunlar.en kolay yol bu.slm
 
Teşekkür ederim arkadaşlar ilginize.Panoyu komple elden geciririm diyodum ama baya külfetli ve uğraştırıcı olacak o iş.En iyisi zaman saati hiç değilse uğraştırmaz.Tekrar teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst