3 çipli tek çipli şerit led konusu

Katılım
23 Nis 2013
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar merhaba. Bu konu biraz kafamı karıştı. Şimdi bu aşağıda verdiğim linkteki şerit led ler 3 çipli midir? Tek çipli midir?

http://www.ebay.com/itm/191341524383

Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba,
Piyasada çok çeşitli şerit led satılıyor. Smd 5050 olan içinde 3 adet led diyot barındırır. 3 çip denmesinin sebebi de budur. Birde 3528 vardır ki bununda içinde bir adet led diyot vardır. Şerit led alırken kullanım amacınıza göre silikonlu mu silikonsuz mu olacağına karar verin. Çok ışığa ihtiyacınız varsa 5050 ve metre başına çok led olan bür ürün tercih edin, ışık gereksiniminiz azsa 3528 olan tiplerden tercih edin. Eğer dış ortamda kullanacaksanız silikonlu almanız gereklidir. Aslında iç ortam bile olsa silikon kaplı olması daha iyi olur diye düşünüyorum. Verdiğiniz linkteki ürün silikon kaplı değil (non waterproof). Bu konuda benim tecrübelerim bunlar.. Daha detaylı bilgiyi bu işlerle uğraşan arkadaşlar verebilirler.
 
tek çipli olduğunu neden düşündün 5050 kılıf boyudur ve tek yapıda 3 led içerir bir ipucu daha rgb dediği 3 ana renk, 3 çip ;)
 
Anladım. Peki salon tavanı için yaklaşık 22 metre olacak şekilde bu verdiğim linkteki ürünü almamı önerirmisiniz? Fiyatı makul geldi.
 
Ledin kalitesi hakkında birşey söyleyemeyeceğim ancak 22 metre ledi eğer tek bir noktadan kontrol etmek istiyorsanız ürünle birlikte gelen o adaptör ve kontrol ünitesi ile bu işi yapamazsınız. Daha güçlü bir adaptör ve kontrol ünitesi almanız gerekir.
 
Detaylarda metre başına 1,2A akım çektiği belirtilmiş. Kullanacağınız metreye göre hesabını yapın, adaptör gücünü kılı kılına hesaplamayın biraz güçlü olsun. Ayrıca fotoğraflarda adaptör ve kontrol ünitesi gözüküyor ama onlar fiyata dahil değil sanırım. Onları ayrıca satıyor olabilirler, paket içeriğinde onları göremedim.
 
Hmm. Ben biraz daha inceleyeyim yardıma ihtiyacım olursa buradan sorarım yine.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

İyi geceler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,749
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst