2x6 YVV kablodan ek alma hk.

mertsm28

Üye
Katılım
21 Ara 2023
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
28
2x6 YVV Bakır Kablodan ek alıp, burdan otomatik sigortaya giriş yapıp 2x35 YAVV alüminyum kablo ile çıkışı yaparak 50 mt uzaklıktaki Çamaşır Makinasını enerji vererek kullanabilir miyiz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bende ilave yapayım bakır ve alminyum eklenmesin veya aynı sistemde kullanılması sakıncalıdır. ya kople bakır cekin ya kople aliminyum kullanın. Yangın ve bircok teknik soruna neden olur.
 
Hali hazırdaki 2x6 YVV kablodan ek aldıktan sonra çekilecek olan 2x35 YAVV kabloyu yer altı olarak döşeyeceğiz. Yangın riski olur mu yine de?
Topraklama da yapacağız tabi ki. Panoda 30mA kaçak akım rölesi ve 16A otomat ile koruma sağlayacağız. Güvenli olmaz mı bu şekilde. Gerilim düşümü de kurtarıyor?
 
Ben tavsiye etmiyorum. Ama düzgün ek yapıldığında çalışır sorun olmaz .Bakır ve alüminyum öz dirençleri farklı olduğu için sürekli yüksek akım veya ani dalgalanmalarda farklı tepkiler vermektedir hava sıcaklıklarına daha duyarlı bir nokta oluşmaktadır kablo üzerinde doğrudan yapılan bağlantılar korezyon ve ark neden olmaktadır.Onun için tavsiye etmiyorum. Yer altına döşeyeceksiniz ve max 30 amperi geçmeyecek ise sorun olmaz.
 
1.Tasarım: 2x6 YVV'den ek alıp 2x35 YAVV çekmekti.
Yorumlarınızı dikkate alarak tasarımda şu şekilde revizeye gidebiliriz:

2.Tasarım: 2x6 YVV'den ek alıp 2x16 YVV çekmek olabilir, ne dersiniz?
(Fiyat farkı yaklaşık 2,5 kart artıyor. )
 
Fiyat konusunda sorun var ise aliminyum cekebilirsiniz.Lütfen arkadaşların belirtiği bağlantı aparttı ile ek yapmalısınız birde kullanım sırasında güç sınırlamasına dikkat edecek şekilde sigorta kullanın en fazla 32 amper sigorta kullanın.
 
f7feeu4.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst