250 kW bir motorun 200 metre mesafeden beslenmesi

tabiiki haklısınız uygulamada nötr hattıda ısteniyor tabiiki çok zengin ve akıllıyız ya:)

Ne zenginlik ne akıllılık... cahiliz...korkak cahill...taklitçi korkak cahil... Bilmeyen ve bilmediği halde hüküm verenlerin, araştırsa bile öğrenecek becerisi olmayanların, öğrense bile öğrendiği şeyi uygulama becerisi olmayanların ya bişey olursa endişesinden/bilgisizliğinden olanı sürdürme isteğinden başka bir şey değildir bu.

Bu konuda söyleyeceklerim devam edecek...
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
öncelikle slm eski şifremi unuttum cok uzun zamandır sayfayı ziyaret edemiyordum ve tabiki eski üyeligimi acamadım yeniden kayıt olarak aranıza katıldımgım için mutluyum paylaşımları okudum tam yerinde isabetli paylaşımlar tşk ederim .. biz mötr cekip cekmiyecegimizi tartışıyoruz ama motorun besleme kaplosunun kesit hesabınıda yapmamız gerekli derim eger enerji kayıp hesabını iyi yapmayıp daha ince kesit cekilirse ilk demarajda amperi malum cok ceker buda enerji kaybına yol açar 220 ile calışan kontaktör bobini yeterli voltajla beslenmesse kontaktör cekmez tarım sulamalarda trafo ve kuyu aralıgı uzak olan tesislerde başımıza cok geldi .. bir tesisde başıma gelende şuydu tesisi yapan firma aster le direkten tel cekmiş malum volt düşüyor motor calışınca kontaktörler bazan tııırt tıııırrr ediyor cekmiyor fazın brini topraga şöntleyip voltajı topraga vermiş tabi hali ile o fazın voltu düşmüş 220 kontaktör bobinine 380 eneji vermiş tabi fazın biri topraga şöntlü olunca şöntlü olmayan voltajında düşük olduunu var sayarsak 2 fazın toplam volt degeri 240/260 gibi cıkıyordu ve kontaktör deli gibi cekiyordu ama fazın biri düşük oldugundan motor ısınıyor uzun ömürlü olmuyordu onu düzeltik fazı topraktan ayırdık 220/24 volt tarafo ile işi bitirdik saygılar...
 
Değerli meslektaşlarım siz birde fransızların saçmalıklarını görseniz halinize şükredersiniz..Nötr kesmeli şalterler ,4 kutuplu kontaktör ve termik röleler nötrde akım trafosu daha neler neler libyada çalıştığım 3 ayda nerdeyse mesleği bize yeniden öğreteceklerdi.faz için hangi şart mevcutsa nötr içinde aynısını yapmışlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,852
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst