%25 Elektrikte Tasarruf Diyor Sizce Yüzde Kaç?

ben taktıgım yerlerde baktım kımısınde yarıyo kımısınde yaramıyo
kapasaıtııf ucuşlarda tam olarak anlamadım... egerkı kapasıtıfı artırıp ceza yemesıne teşkil ediyosa bu cıhaz dagıtacam o fırmayı.. ama bana ii bi delil lazım... şundan şöle oolmuştur diye.. bizde haram para yeme peşinde degiliz kendımızı geçindirme peşindeyiz... onun için yazdıklarınıza itibar degil, karamsarlıkla bakıyom sadece....

Size A'dan Z'ye herşeyi detayı ile izah ettim hala delil peşindesiniz !!! tekrar söylüyorum sizin cihazınız sabit kondansatörden başka birşey değil(3 kuruşluk malzemeyi 1500kuruşa kaptırma) işletmenin endüktif yüküde değişken. Bir ay endüktif tüketim fazladır sizin sabit kondansatörünüz yeterli gelir diğer ay endüktif tüketim azalır sizin kondansatör gücü fazla gelmiş olur kapasitiften cezaya girersiniz.
Yazdıklarıma ister itibar edin ister etmeyin,ister mutlu olun ister karamsar ancak bu işten ekmek yenmez çünkü bu işten kazanılan para HARAM'dır. Bunu böyle bilin. Bu tartışmayıda uzatmak istemiyorum Allah sizleri bir an önce doğru yola iletsin (Amin).
 
Sanayide kullanılan kompanzasyon sisteminin evlere uyarlanmış şekli olarak bilgi verilmiş ancak evlerde çok yüksek bir akım çekilmediğinden dolayı kaybolan bir güç olmadığından yok olan bir elektriği tekrar geri getirip kullanma imkanı veremez . Farzı misal iski çalışma yaparken bir elektrik kablosunu patlatsa elektrik kurumuna bir sürü paralar verir bunuda kullanılamayan elektrik diye alıyorlarmış . bu şekilde elektriği tutamadıklarına göre bu sistemin bir mantığı yok
 
Sn. ticket6161

Bu konuda sormuş olduğunuz bir soru vardı. Bu takılan cihazlar tasarruf etmiyor mu? Hayır etmiyor maalesef. Ancak bu cihazların içerisinde bulunan (sadece bir kondansatör ve hava olsun diye bir led var) malzemelerin ısındığını fark etmişsinizdir. Bu ısınmalar her kondansatörün iç direncinden kaynaklanan durumdan kaynaklanır. Yani bu cihazlar ev içinde hiç bir işe yaramasa da kompanzasyon etkisi yapar ancak. Kendi harcadıkları aktif enerjiden dolayı tasarruf değil aksine bir etki gösterir.

Bu konunun içerisinde de söylendiği gibi. cihaz devamlı devrede olduğundan saat te harcadığı enerji göze ilk anda küçük görünse de ay sonunda epey bir para kaybına sebep olur.
 
pekı bu cezada kapasıtıftenmı yenıyo...
 
iiii ben o zaman bi gaydırayım şirkete ..... sordum geçen artırmaz bişe yapmaz cihazla alakası yok bi sürü bişe dedi.... laz işi yapım onlara akılları başına gelsin...

Evet aynen. Bu arada Cumhuriyet ilk okuluna iyi bakın o benim okulumdur.
trabzonlumusun kardeş sen o okulda zaten cezayı engelleyemedık ....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
iiii ben o zaman bi gaydırayım şirkete ..... sordum geçen artırmaz bişe yapmaz cihazla alakası yok bi sürü bişe dedi.... laz işi yapım onlara akılları başına gelsin...


trabzonlumusun kardeş sen o okulda zaten cezayı engelleyemedık ....

Cezayı engelleymedik diyorsunuz ama cezanın tipini ve neden yendiği konusunda bilgi verirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.
 
valla hacı sana nasıl söylim şimdi. o kadar elektrik bilgim olsa :)))
burda hiç gezınmezdım bende size soruyom ...
Forum üyeleri ile yazışırken lütfen hacım,yeğenim,kardeş gibi kelimeler kullanmayınız.Bu uyarıyı şahsi olarak algılamayınız, forumda dikkatimi çektiğinden konu içerisinde belirtmek istedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,610
Mesajlar
919,013
Kullanıcılar
450,611
Son üye
batbat

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst