24 btu alarko split klima dış ünite fan çalışmıyor

kadirkzc06

Üye
Katılım
10 Tem 2017
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
38
Konum
ANTALYA
24 btu alarko split klima, klimayı çalıştırdıktan 3dk sonra röle açıp kompresörü çalıştırıyor, kompresörle beraber dış ünite fanı kalkış yapıyor ama ilk kalkma hareketiyle beraber fan duruyor ve bir daha devreye girmiyor kondenser buzlanıyor ama fanda hala hareket yok.
Yaptığım işlemler:
1) Dış ünite fan kapasitorünü değiştirdim sonuç aynı
2) Dış ünite boru sensörünü değiştirdim sonuç aynı
3) İç ünite kartında bulunan dış ünite fan rölesini değiştirdim sonuç aynı
4) İç ünite kartından dış üniteye giden boru sensörünü iptal edip ortam sensörü bağladım 5kw ve 10kw ikisinde de sonuç değişmedi.
Bu arada cihazı soğutma konumunda çalıştırdığımda hiçbir sıkıntı yok canavar gibi çalışıyor ama ısıtmada böyle bir problem var. Daha önce başına gelen bir arkadaşım varsa yada bu konuya bir açıklık getirebilecek ustalarım varsa yardımlarınızı bekliyorum hayırlı işler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kış aylarıında dış fanın dış ortama soğuk hava üflemesi lazım. kondanser bulanıyor ise fanın dönmemesi normal. klima defrosta geçiyor büyük ihtimal.
 
kış aylarıında dış fanın dış ortama soğuk hava üflemesi lazım. kondanser bulanıyor ise fanın dönmemesi normal. klima defrosta geçiyor büyük ihtimal.
Eyvallah kardeşim; ama sıkıntılı bir durum bu, normal değil. Kondenser gazın ısı alışverişini tamamlayamadığı için iç ünite verimli üflemiyor ağız çıkış sıcaklığı 50 derece olması gerekirken 30 üflüyor. Ayrıca bu şekilde çalıştırılırsa kompresör sıkıntıya girer. Çözeceğim az kaldı kartta problem bulamadım bir nötr problemi olduğunu düşünüyorum, fan nötr alamıyor sinyalizasyon kablolarını kontrol edeceğim yazarım buraya sonucu.
 
Evet arkadaşlar arızayı hallettik belki birinin işine yarar. Sinyalizasyon kablolarından dış ünite elemanlarına nötr beslemesi yapan nötr kablosunu, iç ünite kartından dış ünite boru sensürüne giden kablonun ucuna bağlamışlar bundan dolayı fan nötr alamamış ve çalışmamış, yeni sinyal çekip çalıştırınca problem kalmadı. Ama soğutmada nasıl çalışıyor hala onu çözebilmiş değilim fikri olan varsa paylaşalım herkese iyi forumlar.
 
Elinize sağlık sorunu çözmüşsünüz. Yerinde göremediğim için soğutma moduna bende anlam veremedim.
 
Elinize sağlık sorunu çözmüşsünüz. Yerinde göremediğim için soğutma moduna bende anlam veremedim.
Eyvallah kardeşim ampermetrenin buzzer konumda iç ve dış ünite sinyal kablolarını tek tek kontrol ederek tespit ettik belki bir arkadışımızın işine yarar:) ha iç ünite ve dış ünite mesafeli olduğu için elektrik kablosunu ampermetrenin bir ucuna bağladım o kabloyla dış ünite klemensindeki sinyallerle iç ünitedekileri eşleştridik umarım açıklayıcı olmuştur:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst