220 volt AC İLE OTO ÇALIŞIR MI?

Cevaplarda kullanılan yaratıcı kelimelere hayran oldum..:)
 
130-150YTL arasına akü almak 😅
Vay be 2009 da bile forumlar varmış yeni öğreniyorum
 
Yeterince guclu 12v guc kaynagin olursa aktarma denilen islemin aynisi guc kaynagi ile de olur.
Fakat aktarma islemi mevcut akuyu yipratir.
 
Madem konu epeyce hortlamış ben de konuda bahsedilmeyen noktayı yazayım. Akülerde Ah (amper/saat) değerinden başka bir de (CCA Cold cranking amps - soğukta anlık marş akımı) değeri bulunur. Bu da 400A'dan aküsüne göre 720A'ya kadar değişir. Yani 12V 720A akü yerine ikame edilecek DC12V adaptör herhalde arabanın motoru kadar boyutta olur.;)
Akü artık şarj tutmuyorsa ve yaşı ilerlemişse, belki son kez elektrolitik seviyesi kontrolü ve redresör şarjı denenebilir. Onun haricinde değişim gerekir. Bu soğuk günlerde bir-iki hafta yatan arabalarda marş sorunu oluşuyorsa ya haftada bir motoru rölantide yarım saat, bir saat kadar çalıştırmak gerekiyor ya da bir akü şarj cihazı ile şarj takviyesi yapılmalıdır. Herhangi bir göstergeli akü şarj cihazıyla şarj etmek özellikle soğuk kış günleri için faydalı olacaktır.
 
yaw konuya yorum yapmak bile abesle iştigal. çocuk portakaldeyken sorulmuş bir soru ve aklı olan biri bu soruyu sormaz. ha soranda bilgi eksiği olan kişidir. hem otomobilin olacak, hem de garajın, akün basmadı diye yeni akü veya aküyü şarj etmek yerine 220 den arabayı çalıştırmayı soracaksın. kalsın ben almayayım.
 
12 volt 30 amper led adaptörü ile 5- 10 dakikada marşa hazır olur. 12 volt 200 amperini de gördüm bağla direk marş. (aküye paralel)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst