160 kva trafo arızası

Bazı trafolarda. Kademe terstir 5 kademe ise 5.kademe bazilarinda 34.5kv iken bazilarinda 28000 oluyor buna dikkat ettinmi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Usta trafomun etiketindeki gibi gerilim sinifina gore kademeyi ayarladim yukarda yazdigim gibi
 
Usta trafomun etiketindeki gibi gerilim sinifina gore kademeyi ayarladim yukarda yazdigim gibi


Trafo sargılarında problem var o zaman başkada açıklaması yok sargı direncini en üst seviyeye çıkardığın halde gerilim yükseliyorsa kademeler ya terstir yada izalasyonla ilgili bir sıkıntı vardır.
 
Tesekkur ederim bende sizin gibi dusundum artık benim anlayamadığı birşey var bu trafo yeni alındı uzerimdeki test raporunda 6kisinin imzasi var kontrol den gecti diye şunu daha anlayamadim bunla bu trafoya ölçü aletleriyle testler disinda gerilim vererek test yapmazlarmi merak ediyorum.artık trafocuya soruvam yarın.firmaya.teşekkür ederim @emodiyator
 
Son durum nedir , sorun trafoda gibi görünüyor.Şebeke gerilimini okumak ölçmek için koruma rölesi veya gerilim ölçü trafosu felan yok mu, kullandığın multimetre de felan sıkıntı olmasın,(belirli voltajdan sonra multimetre hatalı ölçer belki bir ihtimal düşük olsada pil zayıflayınca felan sapıtıyor bazen multimetreler :) ) anormal bir durum.
 
arıza giderilmiş tir direkten trafoya gelen hat başında sigorta atmis konuyla ilgilenen üye arkadaşlara teşekkür ederim trafo sağlam yani.
 
Geçmiş olsun.Trafoya enerji verdiğinde inleme sesi yokmuydu. O.G sigorta atsa bile bazen içinden yine atlama yapabiliyor.
 
Trafo da vinlama sesi vardı boşta çalışırken var vinliyordu ama şimdi sigorta yi değiştirdikten sonra saat gibi çalışıyor hiç ses yok.
 
31,5 voltajı yüksek veya alçak olması durumunda dahi gerilimler arasında bu kadar fark olmaması gerekir.NŞA da trafolarda yük yok iken faz nötr gerilimleri arasında bu kadar fark olmaz.(Gerçi yük olsa bile bu kadar fark olmaması gerekir.) Trafonun ag buşinglerinden pano iniş kablolarını sök ve 4*6 veya 4*2,5 kablo bağlantılarını yap ve trafoya enerji alıp yeni montaj yaptığın bu koblolar üzerinden ölçüm yap yine aynı değerleri gösteriyorsa trafoyu aldığın firmaya gönder(yapacak birşey yok) Eğer voltajlar düzgün ise iniş kablonu sistemini kontrol edersin.
 
Mustafa bey öneriniz icin teşekkür ederim arızayı yaptım yukarıda yazdım hat başındaki direkte og sigortalarindan biri atikmis ondan gerilimler yüksek çıkıyordu garip bir arzaydi ama çözüldü
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst