160 A yük cihazı

emre3673

Üye
Katılım
25 Haz 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar,
firmamıza laboratuar kurmak istiyoruz,buna istinaden 160 A akım çekicek bir yük cihazı olacak laboratuarda. Bu cihaz günde 1 kere o da 5dk kullanılcak çok sık kullanılmayacağı için kullanılan kablo kesiti olarak neyi önerebilirsiniz? Son olarak böyle yüksek akım çeken bir cihaz için laboratuar panosuna eklenebilecek şalt grubu olarak önerinleriniz olursa çok memnun olurum.
Saygılarımla
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kablo kesitinin belirlememiz için daha ayrıntılı bilgi vermeniz lazım cihaz monofazemi trifazemi besleme kaynağıyla cihaz arasındaki mesafe nedir bu tür bilgiler olmadan sağlıklı bilgi vermek yanlış olur.
 
Cihaz trifaze (430-450 V). Ana pano ile cihaz arası mesafe 25 metre. Kullanım amacından bahsediyim, bu cihaz 125 A fiş ve prizlerin tam yükte çalışırken (maximum 160A) fiş ve prizlerin kontak ( MS58 malzeme nikel kaplanacak) ve plastik malzemelerinde (PA6) hasar olup olmadığının tespiti içindir. Cihaz çok sık kullanılmayacak günde 5dk maximum. İlginize teşekkür ederim.
 
160 amper 25 metre mesafede yapılan gerilim düşümü hesabına göre 3*16+10 luk kablo kullanmanız yeterlidir hesap sonucunda 2,03 lük bir gerilim düşümü çıkıyor trifaze tesisatlarda 3% kadar gerilim müsade edilmektedir bence cihazın çalışma süresine bakmayın 160 amper az bir amper değil daha düşük kablo çektiğinizde cihaz tam gerilimde çalışmadığı için hem zarar görebilir hemde labarotuar olduğu için yanlış sonuçlar çıkarabilir kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,962
Son üye
Emrullah t

Yeni konular

Geri
Üst