1000 kva trafolu bir bina boş olduğundan dolayı kapasitife giriyor

Tam 3 aydır,800 kva trafo ile uğraşıyorum.Sayaç değişimi dahil,her numarayı denedim.Boşta,hiç yük yok.4 saat endüktiften,4 saat kapasitiften cezaya giriyor.12 saat endüktiften,12 saat kapasitiften cezaya giriyor.Sabit
7,5 kvar bağlıyorum endüktiften,8 kvar bağlıyorum kapasitiften cezaya giriyor.Belliki,trafo takoz.630 ve 1250 kva trafolarım sabitsiz çalışıyor .Yukardaki yorumu bu tecrübeye göre yazdım.OG den müdahaleye ( bu metodu normal şartlarda hiç savunmam ) karar vermekten başka çare kalmadığını düşünmeye başladım.

Hocam koaly gelsin öncelikle. Bahsetmiş olduğunuz durumu çeşitli tesislerde deneyimledim ve çözümü özel Trafo Sabiti girebildiğim röle kullanarak çözüme kavuşturdum. Aynı zamanda adem_cotak isimli arakdaşımızda bahsettiği gibi OG referanslı röleler ile de bu sorunu çözebilirsiniz.

Ayrıca not: Eğer panoda bulunan kademelerinizin KVAR değerleri büyük ise rölenin kendini ayarlaması zor oluyor be bundan dolayıda kapasitife kaçıyıor olabilir. Eğer imkan var ise kademeleri küçültmenizide öneririm.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,963
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Geri
Üst