Şofben Sigorta Atması

Bir çok evin sayaç sigortası 25A bu cihaz 3. kademede 30A üzerinde akım çekiyor. Almayın bu cihazları...
 
Ani su ısıtıcıları ve elektrikli termosifonları herkes kullanıyor. Düzgün tesis edilmemiş bir toprak hattı ve kaçak akım rölesi ile donatılmamış bir tesisatta, bu cihazlar kullanılırken o tüp rezistansın kopması durumunda neler olabileceği konusunda kaç kişinin bilgisi var acaba. Sigorta amperajlarını büyütmek sadece riski arttırır. Sigortalar rastgele değil kullanılan cihazların çekeceği amperajlara göre belirlenir. Arkadaşların dediği gibi bu tip cihazlardan uzak durmakta fayda var.
 
Aslınta ani su ısıtıcısı yerine termosifon kullanmak daha sağlıklı ama bu cihazlar çok fazla suyu sürekli sıcak tutmalı ve bu nedenle kullanan bir çok kişiden biliyorum ki faturayı fazla şişiriyor!Ani su ısıtıcıları 30A akım çekiyor 3,kademede bu amper sürekli kullanıldığında bina içi tesisat kabloları için uygun değil!Bu nedenle banyoya en az 3*4mm kesitli kablo bullanmalı taoprak hattı mutlaka olmalı ve kaçak akım takılmalı!Şuana kadar bir çok kişi bu ani su ısıtıcılarla ilgili sorun yaşamadı ve banyo için pratik çözüm ama başıma gelen bir kaç olayı anlatayım:
1-İstanbul da oturduğum zamanlarda halamın ani su ısıtıcısı banyo da kısa devre yapıp cayır cayır yanmış ve plastik kısımları banyoya yere yapışmıştı!Sigorta büyük seçildiği için (ani su ısıtıcısı çalışması için yüksek takılan sigorta yüzünden)sigorta da atmamıştı Allah tan ev yanmamıştı!
2-Benim memleketim sakarya kaynarca nın birlik köyü bu köyün Şebeke suyu ve bu köyden çıkan kaynak suları çok kireçlidir.Ayrıca baba mesleğim kahvecilik bu kireç yüzünden kaç tane çay kazanı çöpe attık!En uzun giden kazan 2 yıl!O da sürekli temizlersek!Bu köyde doğalgaz olmadığı için banyolarda ani su ısıtıcıları çok kullanılıyor!Ama suyun kireçli olması nedeniyle ani su ısıtıcılarının içindeki rezistanslar patlıyor ve bu rezistansların suya verdiği elektriği kaç sefer gördüm.Su haznesinin içinde yıldırımlar çakıyordu!
 
Neeee termosifon mu? Allah korusun bedava verseler eve sokmam, kullanmayı bırak başkasına hediye edip başına bela etmem.
Kombi alın, hermetik şofben alın, para ve imkanınız yoksa katı atık dededen kalma kazanlı soba alın ama şu ani su ısıtıcısı veya termosifona para verip dert edinmeyin.
 
Arkadaş termosifon olmaz ani su ısıtıcı olmaz.. Malum doğal gazda yok burda neyle ısınacaz banyo etcez? :D :D :D Çıra odun desen evde baca deliği yok ortalığı duman alıp götürecek.. :D :D

Hoş bende şok ısıtıcı yada şofbeni tavsiye etmiyorum da.. Napcez?
 
Hiç durumun yok diyelim hiçbirşey yapma imkanında yok diyelim. Daldır kazana aşağıdaki aleti kaynayınca çek fişini kullan. Milyon kere milyon daha temiz daha dertsiz. Bir tanede yedek bulundur köyde falansan.

70438.jpg
 
@şizofren kedi Abi :) kulağı çınlasın bir tanıdığımı anımsattın o da termosifonu istemez hediye bile etmem derdi, ama bu son paylaşımdaki ısıtıcıdan farkı yok, sonracığıma birden fazla güvenlik önlemi var üzerinde, onlar da tutumadı ise hala hayattaysak fabrikayı mahkemeye veririm Temel gibi ;).
temel-ve-parasut.jpg
 
Aynı şey olur mu hiç ! Termosifon su sızdırır, içi kireç çamur pislik dolar, kapasitesi kadar sıcak su verir nerden bakarsan bak uyduruk sistemdir. Kazanın altına iki takoz yada bi kütük atar fotosunu koyduğum aleti içine daldırır uzaktan fişini takar çikartirsin Miss Miss risk yok tertemiz
 
Termosifon alıp evine tak. Rahat et. Ani su ısıtıcılı şofben kullanmaya devam edersen Ya şofbenin yanar yada evdeki sigorta kutusu veya kofra sigortan. ( tabi evin yeni mevzuata göre yapılmadıysa) benden söylemesi...
 
linye sadece şofbene gidiyorsa 16a lik sigortan yetebilir,masraf olmasın istersen 32 amperlik sigortan ile 16 a lik sigortanı yer değiştir,ana sigortan her zaman diger sigortaların üzerinde bir değer olmalı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,557
Kullanıcılar
450,141
Son üye
Rmzn44

Yeni konular

Geri
Üst