Şerit Ledi Kumandasından Kısmak...

Nayırhh nolamash, hiştt ayrılın, ayrılın bakeem nnnaile var burda :) Normal ampullerde ışık şiddetini kısmak, tüketilen enerjiye etki etmiyor, ama LED için benim bir bilgim yok.

Nasıl kısıldığına bağlı.Normal armut lambayı reosta,direnç vs gibi birşeyle kısarsan tüketim
değişmez fakat triyak,dimmer yada pwm ile kontrol edilen bir elemanla kısarsan tüketim azalır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Cevabınız için teşekkürler fakat ben bahsettiğim model led için soruyorum, normal ampuller için yazdığınız bilgiyi konuyu araştırırken forumda okumuştum.
 
senin aldığın kumandalı üç renk dimmer yeni bir teknoloji yani tasarruf sağlıyacak şekilde çalışır. ledlerin elektriği mosfet denilen anahtarlama elemanlarıyla sağlanır, kısaca kırmızıyı kapatırsan vb tam anlamıyla elektrik kapatılır faturan hafifler..
 
İşte aradığım teknik bilgi buydu, açık ve net bir şekilde aydınlattığınız için teşekkürler...
 
ayarli direnc kullanarak lambanin parlakligini degisitrince tuketim sabitmi kalir yani anlamadim mantigi su mu direnc uzerinde bolunmus olur isi olarak kayip plur gidermi mantigi
 
Eline al bi pens ampermetre. Kurduğun devrede max ışıkta bi akıma bak. Sonra istediğin hangi konumda ne kadar enerji tasarrufu yaptığını ölçtüğün değerden bulabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst