Herkese merhabalar.. 16 renkli RGB Led kumandasıyla, hem RGB hemde Led spot kontrolü..

Katılım
1 Mar 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
37
Evimdeki ışık bandında RGB Led var. 16 renkli RGB Led kumandasıyla kontrol ediliyor. Ancak RGB deki BEYAZ ışık yeterli olmadığı için, gereki aydınlık için ayriyeten beyaz Led spot kullanıyorum. RGB nin kumandasıyla BEYAZ renge bastığımda spotlarıda tetiklemek istiyorum. Bunu RGB deki bir rengin yerine spotları bağlayarak denedim, ancak ara renklerde (turuncu, mor, turkuaz VS. gibi) spotlarıda tetikledi. Fakat ben bunu 16 rengin 16 sında spotsuz RGB leri kontrol etmek, BEYAZ renk tuşuna bastığımda spotları tetiklemek istiyorum. Çıkışları ölçtüğümde, kumanda BEYAZ da R, G ve B ye 12 v gönderiyor. Konu hakkında teorik ve pratik olarak cahaletimden dolayı 12 voltluk 3 adet seri bağlı röle kullanmak geldi. Başka bir şekilde, aynı kumanda ile nasıl yapabilirim yada yapabilir miyim? Öneri, fikir ve bilgiileriniz benim için çok değerli. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhabalar.
Beyaz tuşa basıldığı zaman 12 volt çıkış veriyorsa kolay,
12 volt bir röleyi bu çıkışla tetiklemek ve aynı röle üzerinden spotları beslemek gerekir
 
Son düzenleme:
Merhabalar.
Beyaz tuşa basıldığı zaman 12 volt çıkış veriyorsa kolay,
12 volt bir röleyi bu çıkışla tetiklemek ve aynı röle üzerinden spotları beslemek gerekir
İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Ancak, 1 adet (+) üç adette (R G B) negatif çıkış var. Dolayısıyla, (+) ortak ve mor gibi bir renkte hem R, hemde B ye akım veriyor. Kısacası, hiçbir tuşta tek bir çıkışta 12v gelmiyor. Ancak beyaz da aynı anda 3 çıkışta 12v geliyor. Diğer renklerde aynı anda iki farklı çıkıştan 12v geliyor.
 
üç adette (R G B) negatif çıkış var.
Bu çıkışlara 12 volt bir röleyi direk olarak bağladığınızda sorun olabilir. Bence optokuplörlü en az 3 kanallı bir röle kartı kullanarak yapabilirsiniz.. Örnek: https://www.direnc.net/12v-4-kanal-role-karti

Bu kartın 3 adet girişine RGB sürücünün R G B sinyal girişleri uygun şekilde bağlandığında ve kumandadan renk beyaz olarak ayarlandığında, 3 röle çekecek. 3 rölenin açık kontakları seri bağlanıp beyaz ışığa bağlantısı yapılacak.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst