Şönt reaktör hesabı ?

ilker

Üye
Katılım
26 Eyl 2006
Mesajlar
73
Puanları
1
Yaş
39
Merhabağlar......

Syn. Meslektaşlarım benim problemim Kapasitif sorunu.
Endekslerim, tüketim
Aktif: 6474
Endüktif: 596
Kapasitif: 5263
endeksler 30 günlük ve görüldüğü üzere kapasitif bedel ödüyorum.Buradan yola çıkarak ne kadarlık bir şönt reaktör kullanmalıyım bulabilirmiyim.
Ben şöyle hesapladım doğrumudur bilmiyorum sizinle paylaşmak iştedim.
Kapasitif tüketim(5263 kVARh) / Gün sayısı (30 gün) = yaklaşık günlük 176 kVARh
Kapasitifi yazdıran 3 fazlı UPS olduğunu düşünürsek
Günlük kapasitif tüketim (176) / 24 saat = yaklaşık 7,5 kVAR lık bir şönt reaktör. Tabi bunu UPS çıkısına 3 fazlı olarak bağlamayı düşünüyorum.
Ha UPS 120 kVA
Umarım doğru hesaplıyorumdur . Eğer doğru değilse yardımcı olursanız sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Çok üstü kapalı bir cevap ermişsiniz; yani hesaplamam doğrumu ya da siteyi şöyle bir iceledim, UPS nin yaklaşık olarak %10 değeride mi bir şönt reaktör takmalıyım.Mesala 12kVAr lık.
Teşekkürler.
 
Sn.İlker,sayacın 8.8.0 menüsünden endeks okuyun.1 saat sonra tekrar okuyun.Elde ettiğiniz fark ihtiyacınız olan reaktörün gücüdür.Bunu UPS çıkışına bağlamanız iyi olmaz.Her hangi bir yere bağlayabilirsiniz.Ama ana panoya yakın olması iyi olur.Reaktör çok ısı ve ses yapar.Nüve ve sargıdan oluşur.Onun için uluorta yerlere koyamazsınız.Bence siz 10 KVAR reaktör satın alın.Paralel 2-2,5-3 KVAR gibi kondansatör bağlayarak istediğiniz değere ayarlayın.
 
ilk yaklaşımınız doğru ama yükler hakkında tam bir analizyapmanız lazım. eğer yalnızca ups ten kaynaklanan kapasitif sorunu ise hesabınız doğrudur. tam net hesap içinteknisyen arkadaşın dediği yönteme başvurun ups hariç alıcıları devreden çıkararak saatik 8.8.0 endekside tabi varsaçarpanla çarparak size şönt reaktör değerini verir.
 
eğer bir ay içerisinde kompanzasyonunuz sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve hiç sorun yaşamadınız ise bu yaptığınız işlem doğrudur.
 
Reaktörün bağlantı yeri;
Sayacdan sonra, RGK nın akım trafolarından önce olmalı değilmi.
 
sn zeybek,
RGKR'ye ait akım trafolarından sonrasına (şönt reaktör) bağlanmalı ki;gereğinden fazla olması halinde; kapasitörle kompanze yapılabilsin.selametle
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst