Şönt reaktör hesabı ?

Birde kompanzasyon röleniz hangi marka ve model her reaktif güç kontrol rölesi şönt reaktörü kontrol etmiyor!
GURUPARGE KULLANABİLİRSİN
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kael ve gepa nin roleleri de sont reaktörde başarılı sonuçlar göstermekte yalnız ENTES RG315CL olmasinda ne olursa olsun onlar sınıfta kaldı.
 
Şönt reaktörleri kademe olarak rölelere bağlamayın artık her firmanın sürücülü sistemleri var + her röle ekranından ne kadar kapasitif problemi olduğunu gösterebiliyor. Kael TFT serisi ana ekran Kademeler ekranından örneğin görebilirsiniz faz başı kaç kvar reaktör ihtiyacınız olduğunuz ve bunun 1 ya da 2 katı şönt reaktör ve sürücü seçerek sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Sürücünün sağlıklı çalışabilmesi için bir tık büyük seçin hangi marka olursa olsun. Bizim sürücülerimiz herhangi bir marka ilede birlikte çalışabilmektedir.. www.kael.com.tr
 
Kompanzasyon sisteminde gerekli şönt reaktör hesabı için bir örnek.
Önemli açıklama : işletme için çalışma süresi bulunurken kapasitif etki meydana getiren yüklerin durumu göz önüne alınmalıdır. Kapasitif etki meydana getiren yükler 24 saat boyunca da devrede olabilir bu durumda hesap ona göre yapılmalıdır.

Örnek : Bir ofis yalnızca aydınlatma sisteminden dolayı kapasitif etkiye maruz kalıyorsa aydınlatmanın çalışma süresi göz önüne alınmalıdır. UPS ler var ve sürekli devrede ise yine çalışma saati ona göre düşünülmelidir.
 

Ekli dosyalar

  • REAKTÖR HESABI.pdf
    86.8 KB · Görüntüleme: 105
Enba Marka Şönt Reaktörler kendi imalatımızdır. Monofaze şönt reaktörlerimiz 245V gerilime ve Trifaze Şönt Reaktörlerimiz de 440V gerilim altında da sorunsuz olarak çalışmaktadır. Temin için benimle irtibata geçebilirsiniz.
 
yeni proje için şönt reaktör hesabını nasıl yapmalıyız?
 
Merhabağlar......

Syn. Meslektaşlarım benim problemim Kapasitif sorunu.
Endekslerim, tüketim
Aktif: 6474
Endüktif: 596
Kapasitif: 5263
endeksler 30 günlük ve görüldüğü üzere kapasitif bedel ödüyorum.Buradan yola çıkarak ne kadarlık bir şönt reaktör kullanmalıyım bulabilirmiyim.
Ben şöyle hesapladım doğrumudur bilmiyorum sizinle paylaşmak iştedim.
Kapasitif tüketim(5263 kVARh) / Gün sayısı (30 gün) = yaklaşık günlük 176 kVARh
Kapasitifi yazdıran 3 fazlı UPS olduğunu düşünürsek
Günlük kapasitif tüketim (176) / 24 saat = yaklaşık 7,5 kVAR lık bir şönt reaktör. Tabi bunu UPS çıkısına 3 fazlı olarak bağlamayı düşünüyorum.
Ha UPS 120 kVA
Umarım doğru hesaplıyorumdur . Eğer doğru değilse yardımcı olursanız sevinirim.
yük günün tüm saatleri için aynı ise doğrudur fakat değil ise yanlıştır en doğrusu 10 kvar şönt sürücü 3 adet 3.33 kvar monofaz şönt reaktör tabi rölede sürücüye uyumlu değil ise onu da değişmen gerekir daha net hesap için bir günün tüm günü saat başı endeks alırsan daha doğru bir hesaplama yaparsın o zaman saatlik şönt ihtiyacın kesin farklı çıkacaktır
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst