ısı kontrollü oda yardım.

dreamless

Üye
Katılım
24 Ağu 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
42
selamlar.

tamamen izole edilmiş bir odaya belirli bir sıcaklıkta tutmaya ve ısı nem basınç gibi değerleri ölçüp bir raporlama yapmaya yarayacak bir sistem kurmaya çalışıyorum. odayı bir buzdolabı gibi düşüne biliriz. benim istediğim bu odanın içerisine bir fan yardımı ile sıcak hava basmak ancak oda negatif basınca düşürülecek ve uzun bir süre bu şekilde kalması sağlanacak. ısı belli bir dereceye geldiğinde ısıtma kapanacak ancak hava sirkülasyonu devam edecek ve basınç ayarlanacak ısı düştüğünde tekrar devreye girecek. ayrıca belirli bir süre sonunda tamamen kapanacak.

bu işlemi için termostat ile çözebilirim ancak daha komplike bir şeyler yapmaya çalışıyorum. oda hazır durumda sızdırmaz kapısı mevcut. üst kısmında fan girişleri var alt kısmında emiş fanı var. bütün değerleri ölçüp kontrolünü sağlayabileceğim bir sistem veya şema konusunda yardıma ihtiyacım var. elektronik konusunda çok acemi sayılırım.

kısaca istediğim sistemde ;
1- ısı kontrolü (sabit sıcaklıkta tutma ve tamamen kapanma)
2- ısı nem basınç gibi ortam değerlerini belirli aralıklara ölçüp raporlama
3- zaman ayarı ( ısıtma süresi bittikten sonra hava yıkama yapacak belirli aralıkla fan açıp kapatacak vs.)

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dostum bunu sağlam bir şekilde yapmak için yani ölçüm ve kontrolleri hassas istiyorsan pls otomasyon ile yapmalısın. Manual kontrol sistemleri ile kontrol kurabilirsin ama log olayı zor.. biz bu kadar detaylı olmamasına karşın bir proseste sıcaklık ve nem için kontrol timing ayrıca verdiğiniz süre zarfında ve sıklığında log alıp kaydedebiliyor trend olarak grafik kaydı yapabiliyorduk...

sizin bu konudaki tam detayınız belli değil ( ne amaçlı bu sistemi kurduğunuz) ne kadar bütçeniz var ??

bunlar otomasyon kurmak için yeterlimi ? başka bir çözüm olduğunu düşünen varsa fikirlerini belirtebilir. benim düşüncelerim bunlar..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst