İlginç Soru (Arıza...)

nano35

Üye
Katılım
8 Ara 2011
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba benim bir sorum var 3+1 ev var evin mutfak kısmında bulaşık makinası - buzdolabı ve çeşitli mutfak eşyaları bulunuyor. Önce oturma odasındaki klimayı açıyorum sonra tv'yi açıyorum sonra mutfağa gidip buzdolabı ile bulaşık makinasını çalıştırıyorum. 30 dakika sorunsuz bir şekilde çalışıyorlar fakat ortalama 30 dakika sonra su içmeye gidiyorum bir bakıyorum bulaşık ve buzdolabı çalışmıyor fakat içeriye girdiğim lamba yanıyor.(mutfağa tek hat geliyor) sonra kontrol kalemiyle ölçüm yapıyorum ışık yanıyor ama voltmetre ile ölçüm yapınca çok çok düşük bir akım görüyorum neredeyse sıfır sorun nedir sizce ? (bu benim ödevim çözüm için hiçbir maliyet gerektirmemesi gerekiyor 15 sn. de geçici çözüm ortalama 45 dakikayada kalıcı çözüm sağlanabiliyor) fikirlerinizi bekliyorum ..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
mutfağa nasıl tek hat geliyor anlamadım, bulaşık ve buzdolabı için ayrı ayrı linye gelmesi gerekmiyor mu?
 
Arkadaşım Sen nötr hattını kontrol et. Sanırım nötr yerine toprak bağlanmış. Bağlantıları kontol et derim.
 
evin hattını çizim programı ile çiziğ gönderir misin
 
arkadasım saygılar .gercekten ılgınc bır arıza ama tam detay vermemıssın.tek hat dıyorsun.lamba ve prızler aynı lınye uzerınden mı beslenıyor.sayet oyle ıse prızlerın calısmayıpta lambanın yanması ımkansız..sıgortayı kontrol ettın mı sıgorta atmısmıydı.eger sıgorta atık halde faz ucunda bır enerjı goruyorsan sıgortan arızalı demektır.eger notr ucundan olcuyorsan cıhazlarından notre kacak var demektır.notrde kotrol kalemı ıle 5-10v goremezsın.tam tedaylı bılgı yazarsan yardımcı olabılırız
 
Eyvah Eyvah...Mutfağa CİN girmiş:)
Şaka bir yana...Tek bir Linyeden beslendiyse bu anlattıklarınız elbet kaldırmaz.Bulaşık makinası başlı başına ayrı bir linye ister gücü 2000W 'tır.Klima içinde ayrı bir linye düşünülebilir.
Mutfağa Tek Linye gitmesi büyük bir hatadır.Sorun burdan kaynaklanmaktadır.
Hiç bir Maliyet gerektirmemeli demişsin...O zaman şöyle yapabiliriz.Linye bağlantılarında değişiklik yaparız.Mevcut Mutfak linyesini sadece Bulaşık makinasına tahsis ederiz.Geri kalan TV,Klima ve Buzdolabı'nı en yakın buat'ta bulunan Başka bir linyeye bağlarız.Cihazlarımızda şıkır şıkır çalışır...
 
bahabesk rumuzlu arkadaşa katılıyorum ama ufak bi ekleme yapacağım.mutfağa giden hatta sigorta panosundan 2 tane daha faz kablosu çekebilirsin.böylelikle hem linyeleri ayırmış, hemde evin mevcut tesisatını bozmamış olursun.ufak bi maliyet ama kesin çözüm..
 
Problem doğru ve düzgün anlatılamamış eksik ve yanlış ifade var. Voltmetre ile akım ölçülmez. Multimetre ile gerilim mi ölçtünüz ? Mutfakta enaz 3 priz linye olur. Fırın özel linyesi, Bulaşık mak. özel linyesi, Tezgah üstü prizler için linye.
 
Notr hattında problem var bence notr hattının kontrol edilmesi gerekir.
 
tek hat geliyor derken sigortadan mutfak la oturma odası ayrı demek istedim genelde bu soruyu sorunca ayrı mı diye soruyorlar ilginç aslında haklısınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst