İlginç Bir Durum Denilebilir

Aleyküm Selam Merhaba,
Dijital sayaçlar, prizdeki boşta takılı duran telefon şarj cihazını bile kayda alırken, dimmer vb bir sınırlayıcı ile böyle bir tasarruf olması bence de mümkün değildir. Zira sn @by lent'in verdiği örnekteki gibi miktarı azaltmak o kaynağı kullandığınız gerçeğini değiştirmeyecektir.
Elektrik için şuan evlerde uygulanan indirimli bir saat tarifesi (gece şu saatler arası kw şu lira gibisinden) var mı bilmiyorum ama şayet varsa ilgili enerji kaynağını kısık bir vaziyette uzun süre kullanmak yerine bu hesaplı zaman dilimlerinde tam güçte kısa süre kullanmak daha mantıklı olacaktır. Tabi günümüzdeki elektronik cihazların kaçı dimmer ile çalışmaya uyumludur orası da ayrı bir konu.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
https://www.enuygun.com/bilgi/akilli-sayac-kullananlar-tarifenize-dikkat

Merhaba. Sn. Scorpion42 bu konuda çok haklısınız, çünkü yalnızca akıllı sayacı taktırmak da yetmiyor, ayni zamanda bu 3 zamanlı tarifeyi abonenin bizzat elektrik kurumuna başvurup başlatması gerekiyormuş, 2012'de çıkan bir site haberine göre. Kolay gelsin.

Merhaba, teşekkür ederim Sn Binbaşı,
Verdiğiniz bilgiyi, bende eski oturduğum evde kullandığım analog sayacımla ilgili, medaşa gittiğimde (2013 te olması lazım) öğrenmiştim. Medaşta çalışan görevli arkadaş samimiyetime dayanarak "eski sayacında sıkıntın yok ve sarfiyatın düşükse boş ver dursun değiştirme, değiştirdiğinde hem yeni sayacın bedeli faturana pay edilir hemde yeni sayaçlar en ufak sarfiyatı dahi endeksler" demişti. Analog sayaçlar çok küçük (boşta takılı duran telefon şarj aletleri gibi) sarfiyatları kaçırıyormuş sanırım.
Şayet aylık tüketim bedeli yüksek ise verdiğiniz linkteki gibi elektronik sayaca geçip tarifeli kullanmak daha tasarruflu olacaktır.
 
Tüketimin düşük yada yuksek olmasından çok, tüketimi hangi saatlerde yaptığınız önemli.

Eğer enerji kullaniminizin büyük bir kısmı gece 10 ile sabah 6 arasına alınabiliyorsa kar edersiniz. Geceye kaydıramıyorsanız, hele birde akşam kullanımınız 17 ile 22 arası aynı kalırsa fazla bile ödersiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst