İlginç Bir Durum Denilebilir

Evet kul hakkından kurtarmayacağı kesin. Elemin kardeşim sayaçtan sonra dimmer kullanıp alıcının çekeceği akımı sınırlarız ancak alıcı çalışacağı derecede akım çekmeye başlar başlamaz sayaç her türlü yazacaktır diye düşünüyorum bunun farklı bi açıklaması var ancak nasıl olduğunu kimseden öğrenemedim :) burda da bilen çıkmadı henüz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
E tamam iste alici yuksek akim cekip faturayi kabart masin diye araya akim sinirlayici koymus yani diyoki aliciya sen istedigin kadar akim cekemessin benim verdigim kadar cekersin faturayida ona gore oduyor zaten ha isinirmi isinmazmi onu bilmem de alicida verdigi akim kadar onu isitir
 
doğru söylüyorunuz hocamda dimmer sadece ısıtıcıyı çalıştrmıyor evin tüm elektriğini kontrol ediyor çam.makinesi bulaşk mak. falan bunlar ilk kalkışta dimmer dinlemez yani deler geçer :) hadi onlarda düşük akım çekti peki az bi akımla çalışırmı oyle cıhazlar sızce? o yüzden tatmin olmuyor beynim hiç mantıklı gelmiyor
 
Selam aleyküm ustalarım
Başlıkta söylediğim gibi ilginç bir durumla karşılaştım sizlerle paylaşıp bilgi almak istiyorum.
Bugün eski bir arkadaşımı ziyaretim sırasında duvardaki dimmer aklıma takıldı ve sordum çünkü üzerinde 20 30 50 gibi kalemle yazılmış ibareler vardı. Arkadaşımın söylediğine göre o dimmer ile elektrik faturasını istediği fiyatta sabit tutabiliyormuş ve evdeki sayaca hiç müdahele edilmeden bağlandığını da söyledi üstelik akıllı sayaç kullanıyor. Detay vermekten kaçındı.
Sizce mantıklı mı ? Öyle bir kullanma şekli var mıdır dimmerın kaçak kullanım oluyor sonuçta ?
NOT; Sadece bilgi amaçlı soruyorum uygulama niyetim yok ancak dimmer saati kontrol etmez diye düşünüyorum.

Olayı şöyle düşünün dimmerler enerji tüketiminiz azalmış oluyor fakat tasarruf etmiş olmuyorsunuz 100 wattlık ampülünüz 90 watt çalışıyor 2000 wattlık ütünüz 1800 watt çalışıyor.Diğer cihazlarınız da gücünün altında çalışıyor durum bundan ibaret sonuçta fatura düşüyor fakat enerjiyi verimsiz kullanmış oluyorsunuz yani herhangi bir tasarruf yok ortada.
 
yorumlarınız için teşekkur ederim bence de tasarruf ettirmez :) altında başka bi hile olmadığı sürece tabi :9
 
Detay belirtmediğine göre başka bir numara var...Kaçak çekmek bizler için sorun değil .İstesek yapabiliriz zaten.Dimmer tasarruf edebilse güzel olurdu.... ben öyle bir dimmer bilmiyorum. bilen varsa modelini veya resmini belirtebilir mi.Çünkü, yüksek akımlı güçlü olması gerekir.
 
elektrik sayacı nasılmış?
 
Bu konu forumda ziyadesiyle de tartışıldı, bu türden uygulamalar (dimmer veya düşük ac uygulamak gibi) sayaçtan geçen elektrik tüketimini elle tutulabilir bir ölçüde azaltamayacaktır.

Akıllı dijital sayaçların belirli saatlerde indirimli tarifesi vardır, ayrıca ev cihaz ve makinelerinin A+++ sınıfı veya daha az enerji harcayan sabit güç harcamaları vardır. Bu yolla tüketim daha aşağıya çekilebilir. Akko ampülleri LED veya tasarruflu olnlarıyla aydınlatmada tercih etmek bir miktar daha tasarrufu sağlayacaktır. Bir de örneğin çamaşır makinesinde ilk suyu ısıtma derecesini daha düşük derecelere seçerek ayarlayarak, bulaşık makinesinde hızlı (çabuk biten ve düşük dereceli) programları seçerek, mümkün olduğu kadar rezistansların daha az süre devrede makineler içinde kalmasını sağlayarak da bunu kolayca sağlayabilirsiniz.

Dimmerler sn emodiyatör'ün belirttiği gibi 100 waat.ı 90 watt'a sınırlarken 10 watt.ı kendi içinde harcadığı gereksiz ısıyla yutmuş veya kısmen harcamış oluyor, siz lm317t'li ayarlı bir güç kaynağından 30 volt dc değil de 5 volt dc aldığınzda içindeki var olan kıyımlarla (ısı şeklinde direk lm317'nin kendisinde ve çıkıştaki 2N3055'li güç transistörlerinde) kaybolan ısının ve bu enerji kaybının benzerini dimmerler içinde de yaşarsınız örneğin.

Düşük gerilimle (180 volt ac gibi) sayaçtan sonraki kullanımdabu faturanın düşmesi SMPS kaynaklı besleme katı olan alıcılar için hiç gerçerli olamaz. Bunun nedeni de SMPS'lerin çıkışta sabit volt*amperi korumak için voltaj düşünce ayni gücü korumak için daha fazla amperi anahtarlamayla şebekeden çekmeleleridir. Yalnızca akkor flamanlı ampül için volt*amper çarpanı flmanında voltla lineer değişeceğinden bunda bir azalma olabilir. tasarrruf veya ld sürücülü armatürlü ampüllede de bu azalmaının olmasını beklemeyin, çünkü bunlar da SMPS ilkesiyle çalışıp voltaj fazla düştüğünde daha fazla amperi alınan gücü çıkışta tam dengelemek için çekebileceklerdir.

Evlerinizdeki avizelerde akkor flamanlı ampüller ve tasarruflu ampüller yerine A+++ enerji sınıfındaki flament LED ampüllerini (armut şeklinde, içinde akkor tel yerine ledden oluşan ve akkor ampüle benzer görünüşü bulunan) kullanmanızı özellikle tavsiye ederim. Aydınlatma tarafında iyi bir tasarruf elde edilebilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst