İşyeri elektrik tesisatında arıza

Katılım
13 Mar 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba,
forumda oldukça yeniyim. pazar akşamı başıma gelen bir olay hakkında görüşünüzü almam çok önemli zira bu olay hakkında çok endişeliyim.

eşimin işyerinde duvara LCD televizyon asmak için duvarı delerken birden bir patlama sesi geldi ve elektrikler kesildi. ışıldakla baktığımda deliği açtığım yerin hemen üzerinde duvar kağıdı ile kapatılmış ve görülmesi zor olan bir buat olduğunu gördüm.

dairedeki şalterlerden bir tanesi ve aşağıda duran daire ana şalteri atmıştı.
duvar kağıdını yırtarak buatı açtım. kısa devreye neden olduğum deliğe giden iki kablodan birini, şalteri kaldırmadan kestim. böylece şalterleri kaldırınca, bir kez daha kısa devre olmaz diye düşündüm. şalterleri kaldırdığımda daireye elektrik gelmedi.

binanın girişinde (bina kapısının hemen dışında) hafiften bir yanık kokusu vardı.
sizce bu durumda nasıl bir sorun oluşmuş olabilir. içim bu konuda hiç rahat değil, beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

apartman otomatı çalışıyordu. bu nedenle apartmanın tamamında sorun yok diye düşünüyorum.

herkese çok teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kısa devre sırasında sigortalardan biri bozulmuş olabilir veya çok eski bbinalarda nötr hattı çıplak olduğundan kısa devre sırasında kablolar ısınmış ve birbirine yapışmış veya nötr hattı kopmuş olabilir.bütün sigortalar açık iken daire içindeki nötr hattına bakmalısınız nötr hattında elektrik varmı diye...
 
Yanıtınız için çok teşekkürler.
Şalterler açıkken dairede hiç elektrik yok maalesef.
özellikle apartman girişinde yanık kokusu aldığım için içim hiç rahat değil.

apartman girişindeki sigortaya elektrik geliyor mu, sigortadan geçiyor mu kontrol etmek aklıma gelmedi kontrol etsem sigorta arızası olup olmadığını anlayabilirdim.

apartmana gelen elektrik hattını bozmuş/yakmış olabilir miyim?
elektrikçi yarın gelebilecek, çok büyük bir masrafa neden olmuş olabilir miyim sizce?
 
"Aşağıdaki pano" dediğiniz sanırım sayaç panosu...
O pano da, işyerine ait 2 sigorta vardır muhtemelen...
1 sayaç girişinde, 1 de sayaç çıkışında...
Sanırım onlardan birini kaldırdınız diğerini bıraktınız...
 
arkadaşım kabloyu kesmişsin nasıl elektrik olsun anlamadım kestiğin kabloyu bağlamanı tavsiye ederim
 
burdan fikir verilmesi zor ölçüm yapmak lazım.
en güzeli yetkili bir elektrikçi çağırın başınız ağrımasın. Notr hattını koparırsanız bınadakı tum alıcıların cıhazlarını yakarsınız. En kötü ihitmal budur yanlış anlamayın amacım sizi korkutmak değil.
 
kısa devre yapan buata 1 faz nötr geliyor diğerleri ondan alıyor kestiğin kablo gelen olabilir eğer gelen değilse bir prize giden vaya lambaya giden hattı kesmişsindir bu durumda ise faz vaya nötr gelmiyordur faz veya nötr yoksa o buata elektriğin sigortadanmı veya başka bir buattanmı alıyor tespit edeceksin hemde kontrol etmis olacaksın yanma konusunda
 
hocam büyük ihtimalle bina girişindeki nh sigorta atmıştır fazlardan birini kesmiş diğerleri var sanıyorum o sigortayı kontrol et bence benimde başıma gelmişti
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst