çizgi izleyen robot hız sorunu ?

sagay

Üye
Katılım
29 Eki 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar ben bitirme tezi olarak çizgi izleyen robot yapımını aldım;ancak devreye sensörleri bağladımda motorların hızı çok düşüyo bu konu hakkında fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
yani bir çok sebebi olabilir ama büyük ihtimal pilin gücü yetmiyodur.sensörlü ve sensörsüz çektiği akımları ölç ne gibi değişiklikler var bi bak bakalım.
 
güç kaynağı olarak kademeli adaptör kullanıyorum (12,9..) ve adaptör 9 volt kademesinde güç yeterli bence ama galiba algoritmada sorun var
 
Programı-algoritmayı biraz açıklasan daha çok yardımı olabilir belki,
Bana göre şöyle bir şey olabilir.
Sensörleri bağlayında motorlara PWM gibi bir sinyal gönderiyo olabilir, mesela sensör kararlı olmamasndan veya başka bir sebepten, motora sinyal gönderiyor, 3-5 satır sonra programdaki başka bir satıra geldiği zaman "şu var, su sinyal yoksa motor sinyalini kes" diye bir komut ile sinyali kesiyor ve işlemcinin tarama süresine göre kesik kesik sinyal gönderiyor olabilir. ???

Programı daha ayrıntılı paylaşırsan....
 
program olarak PIC CCS C yi kullanıyorum sorun algoritmadaymış hallettim ama görünen o ki daha çok uğraşıcam algoritmayla :) yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Fırçalı dc motor kullanmanı tavsiye ederim...

Sayın arkadaşım,
sorusu olan arkadaş problemi çözmüş ama sen fırçalı dc önermişsin,
Bunun nedenini yazarsan bizde istifade ederiz belki,
bu konularda engin tebrübelerim olmasada :D, fırçalı motorun sıradan bir motor olduğu biliyorum, Fırçasız DC desen Eyvallah derdik...
 
Son düzenleme:
evet bende merak ettim neden fırçalı dc motor ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,399
Mesajlar
917,272
Kullanıcılar
450,292
Son üye
resulcelik68

Yeni konular

Geri
Üst