Çalışma saati

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,591
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
Arkadaşlar merhaba

Soru basit çözüm karışık

08:00 - 17:00 çalışma yapılan şantiye de saat 08:00 da saha da olunup çalışmaya baslanirmi yoksa 08:00 da girişte kart mı basılır?
 
şirketle bu konuda görüşme yapmak lazım ve ortak payda da birleşmek lazım. kendimden örnek tersanede çalışırken dükkan/fabrika ne dersen de. sabah işe giderdik. başka tersanede iş aldığımızda direkt oraya mesai saatinde orada işe başlardık. bu benim iş yerinde olmamam anlamına gelmiyor. en iyi çözüm görevlendirme yazısı almak olacaktır. böylece iş yerinde olmadığınız günleri/saatleri ispatlamış olursun. söz uçar yazı kalır.
 
Arkadaşlar merhaba

Soru basit çözüm karışık

08:00 - 17:00 çalışma yapılan şantiyede saat 08:00 da sahada olunup çalışmaya baslanirmi yoksa 08:00 da girişte kart mı basılır?
İşverenin keyfine kalmış. Normalde haftalık çalışma saati kart puantaji ile tespit ediliyorsa kart basılan anda mesai de başlıyor. Giyinme soyunma işe göre alet edavat hazırlama sürelerinin mesai süresinin icinde olması gerektiği hususunda iş kanununda bir madde yok malesef . Zaten bu tür hak aramalar ancak kamuda olur . Özelde malesef işveren ne hak verirse çalışan da ancak onu alabilir . Yoksa kapıyı gösterirler.
 
Arkadaşlar merhaba

Soru basit çözüm karışık

08:00 - 17:00 çalışma yapılan şantiyede saat 08:00 da sahada olunup çalışmaya baslanirmi yoksa 08:00 da girişte kart mı basılır?

Aleykümselam .

Son mevzuat ise ( ? )
https://www.mevzuat.gov.tr/File/Gen... 69,günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır.

Günlük Çalışma Süresinin Duyurulması Madde 8 .
Günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile dinlenme saatleri işyerlerinde işçilere uygun araçlarla duyurulur.
Yapılan işlerin niteliğine göre, işin başlama ve bitiş saatleri işçiler için farklı şekilde düzenlenebilir.
 
İşe başlangıç,kart basım saatidir.Hala,
kart basımı yapılan yerlermi kalmış ?
Şantiye sahasına girişte, fabrika kart bastirmakta. İş veren derki, " Saat 8 de sahada olunup ise başlanacak". Çalışan derki " O zaman benim 07:30 da kart basmam için 7 de yola koyulmam lazım". Bu durum içinden çıkılmaz bir hal aldı ve 10 gündür her gün aynı mesele. Kanun ne der onu merak ettim.
 
Son düzenleme:
Şantiye sahasına girişte fabrika kart bastirmakta. İş veren derki arkadaş saat 8 de sahada olunup ise başlanacak. Çalışan derki ozaman benim 07:30 da kart basmam lazım bunun için 7 de yolu koyulmam da lazım. Yani içinden çıkılmaz bir hal aldı 10 gündür hergün aynı mesele. Kanun ne der onu merak ettim
İş kanununda madde 66 da bunla ilgili hususlar var ama hiçbiri sizin derdinize deva olmaz malesef.
 
Şöyle düşünün otobüs 07.30 kapısı açılıyor , 08.00 kalkıyor .
 
Böyle konulara ! kalmışsak ,vay halimize.:eek:Böyle bir konunun tartışıldığı yerde,iş
huzurundan bahsetmek hayaldir.İnsana değer vermeyen ( % 51 insan demeyen )
hiçbir kurum,beş ( rakamla da 5 ) para etmez,batmaya mahkumdur.Bu tip işve-
renlerin,gözlerini toprak doyursun.
 
mesaili işler bana göre hiç bir zaman olmadı, belki de bu yüzden devlet memuru olmadım. çalıştığım iş yerlerinde işime hep sadık kaldım ama geç kaldığımda, insanlık halidir. laf söylediklerinde ertesi gün işi bıraktım. bir çalışanın ferformansı her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. yani insani değerler benim için saatten daha önemli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,729
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst