KAEL Varkombi-12 nin Farkları

sırayla cevaplayım kusura bakmayın izmir fuarındayız sürekli bilgisyarın başında olamıyorum.

1- sayaçlar alptraumun dediği gibi 2004 haziranda vektörel toplamdan her fazı ayrı değerlendirme prensibine geçti.

2-enteste 6 değil 10 çalışma modu var.Bunlardan 9 u sıralı 10. mod otomatiktir.

3-Cihazı adresinizi verirseniz yollarım.Ancak şunun dışında bir problem ile karşılaşmazsınız.Dikkat etmeniz gereken şu entesi aynı faz aynı akım trafosuna gelicek şekilde bağladıysanız varkombiyide aynı şekilde bağladığınız taktirde ceza yemezsiniz.Ancak entesi aynı faz aynı akım trafosuna bağlamadığınız durumda sadece problem olabilir.
O problemide kısaca anlatayım.Entes yanlış bağlandığında bağlantıyı içinden düzeltiyor ancak ekrana verirken düzeltmiyor.Örneğin L1 L2 fazları tersti içinden düzeltti ama ekranda L1 L2 yi ters görürsünüz normalde.Yani reaktif güç hesabı için L1 fazında 3 kvar ihtiyaç gördünüz bunun fazını tespit edip bağladığınızda bu kondansatörü rölenin L2 fazında öğrendiğini görürsünüz.Bu 3 ay önce karşılaştığım problemdi düzelttilerse günahlarını almıyım.
Umarım anlatabilmişimdir.

Neyse konumuza gelelim.Varkombiyi bağlayın kondansatör öğrenmeyi kapatın cihazın tepki süresi 1 sn yeye kadar inicektir.ve aynı oranları bizim rölemiz ilede yakalayabilirsiniz.Buna benzer uygulamalar bende yaptım sorun olmadı.iki fazlı dikiş kaynaklar uzun süreli devrede kaldığı için kompanzasyonu o kadar zor değildir.

Bu arada röle kendini zaten 1-2 gün içinde belli eder.Yani sistemi cezaya sokacak kadar beklemenize gerek yok:) Kısa süreli bir deneme yapın problem çıkarsa bir daha rölemizi savunmam.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
semih bey siz dikiş makinalarını tanımıyorsunuz her halde ayak pedalı ile çalışır 2 -3 sn ye veya 1-2 belkide daha az surede punta yapar işi bitirir bundan 4 tane var diyorum artı çektikleri akımlar tane basına 100 amper benim demek istedigim noktayı anlamamışsınız o sizin kastettiginiz program sekli kondansatorlere ilgili benim kastettigim ise sayaç tipine gore programala bu entes te mevcut desarj suresi birde artı tepkıme suresini 1-2 sn yeye çekin sizin rolede peki kondansatorlerin durumu ne olcak mantar gibi pat pat
 
sayın kaelsemih rolenizin elleri var galiba sistemin analizini yapıp kendisi elektrikçiye gidip kondansatör alıp değiştiriyor, o kadar iddalısınızki sistemin durumunu bilmeksizin ve matematiğin dışına çıkarcasına kompanzasyondan bahsediyorsunuz
ilk önce sistemi analiz etmek gerekmezmi sistemin durumunu izlemek gerekmezmi ve ona göre kond. güçlerini optimum çözüm ile bağlanmazmı
arkadaşın bahsettiği sistemi nasılda 12 kademe ile çözüm olacak anlamış değilim,

güç analizinden bahsetseniz bile 3 hanenin neresinde güçler okunup anlaşılacak onuda anlamış değilim,

lütfen bunları şahsınıza olarak anlamayın burası bilgi paylaşım ve tartışma platformudur insanların bilgilerini ve eleştirilerini ölçülü bir vaziyette sunması gayet doğal hakkıdır.

vede Allah rızası için bir entesin bünyesinde çalışan bir arkadaşta katılsın bu foruma kael entese öyle bir kilitlenmişki gözü başka role görmüyor :)

selamlar
 
Son düzenleme:
:)
Sayın syg 2008
Sonuçta cezaya girmeyen ve kondansatör sıralaması doğru olan bir işletmeden bahsediyoruz.Sadece farklı bir röle aynı işletmede aynı kondansatör dizilimi ile ne sonuç vericek.Konumuz bu 3elibrahim beyin yazdıklarında tüm konu açık olarak anlatılmıştır.

Sayın 3elibrahim bey
Kusura bakmayın demek istediğiniz yükü yanlış yorumlamışım.Ancak bu kadar hareketli ve hızlı yüklerin olduğu bir yerde tristörlü kompanzasyon uzun vadede daha iyi bir sonuç olacağına inanıyorum.Röle enerji biriktirme mantığı ile çalıştığı için sistemi istenilen sınırlar içinde tutmaya çalışacaktır bu durumda da hızlı çalışacaktır.Çünki yükleriniz hızlı.Kondansatör öğrenme açıkkan bu alt zaman sınırını 10 sn yeye kadar açıp isterseniz 2 sn yeye kadar da kısabilirsiniz.Ama aynı kademe ihtiyacı olan durumlarda kondansatör deşarj olmadan devreye alınması anlamına gelir bu da kondansatörlerin ömrünün azalmasına sebep olur.
Size tavsiyem eğer kullanmadıysanız mutlaka deşarj bobini kullanın.Deşarj bobini üstünden kondansatör çok kısa sürede deşarj olur.
Mantık şudur;kondansatör devrede değilken uçlarındaki gerilim dc dir .Q=2pifc formülünden yerine koyarsak f=0 (frekans) olduğu için kondansatörünüz anında boşalması anlamına gelir
 
benim size o ornek verdigim yerlerde 12 cs vinçlerde 1 yıldır sorunsuz çalışıyor diger yerde ise onceden %60 olan reaktif oranlar su anda %18 ile %25 lerde geziyor
 
sayın semi bey demişsiniz ya tristörlü sistem aynı makinaların bir benzerine tristörlü sitem kuran bir arkadaşımız yaptı ama neğetif bir sonuç elde etti
 
sn. 3elibrahim;

sizin sözlerinizde haklılık payı olmakla birlikte bahsettiğiniz işletme için sadece röleden medet ummak yanlış olur, burada semih beye bende katılıyorum bu tür hızlı ve dengesiz yerler için tristörlü sistemler uygundur. daha öncede bu konularla ilgili deneyimler aktarılarak paylaşımlar olmuştu. benzer problemleri yaşayan meslektaşlarımın incelemesi dileklerimle.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/avm-lerde-kompanzasyon.13477/
 
konunun bu noktaya gelme sebebini açılan konunun tamamını okursanız anlayacagınız kanası içindeyim sy :izmir
 
% 18-25 bu tür bir işletme için iyi değerler ancak tristörlü bir sistem ile çok daha aşağıya çekilebilir.Konu hakkında başka yorum yapmıyacağım gerekenleri söylediğime inanıyorum iyi çalışmalar dilerim
 
---kael in pazar payı nedir, entesin nedir. bilen varmı.??
---başka marka yokmu bu ülkede???
---en kral röleyi takalım düzgün bir matematik dahilinde dizilim olmazsa ne yapabilir.????
---entes kaç yıllık firma kael kaç???
---bu forumda çözümler diğer firmaya çamur atarak mı sağlanıyor???(sorun yaşamak isteyene röle gönderirim vs. vs.)

herkese kolay gelsin!!!
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst