Bir Kompanzasyon sorunu

Yapmamız gereken öncelikle akım trafosu primer değerini girdikten sonra roleye kondansator kademelerini tanıtmak Ve tanıtma işi bittikten sonra rolenin otomatik tanıma modunu OFF ( kapalı ) konuma almak olmalıdı

Cihaz zaten ilk çalışma anında otomatik olarak Kondansatör değerlerini öğrenmeye çalışıyor,dediğim gibi ilk 2 kademeyi atlayıp 3.kademeden başladı tanımaya daha sonra dediğiniz gibi önce akım trafosu primer değerini sonrada öğrenemediği ilk 2 kademe kondansatör değerlerini girdik.ama sadece ilk iki kademeyi diğerlerini doğru öğrendiğinden girmedik bu çözüm yolunuda deniyeceğiz,sistem şu anda çalışmıyor yükte yok zaten önerilen çözümleri deneyip,çözümü buradan paylaşacağım,teşekkürler..

çekilen akım ,akım trafosu primer değerinin %10'larında olmasıdır.

Sn.FullAs,Önemli bir konuya değindiniz bende bunu sormak istiyordum,biz denemelerimizi yaparken sadece bir kaç cihazı devreye alıp sistemi test ediyorduk,yanı akım trafosu Primer değerimiz 250,fakat bizim çektirdiğimiz akım 5-10A arasında,söylediğinize göre en az 25A civarında olmalı,bunu bilmiyordum.Çekilen akım,akım trafosunun Primer değerinin %10'ların altında olması durumu R.G.K.R'sinin sağlıklı çalışmasına engel mi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kompanzasyonun akım trafosundan baska bır olcu aletıne referans alınmısmı
benımde basıma geldı iptal ettıgımde sorun ortadan kalktı
 
kompanzasyonun akım trafosundan baska bır olcu aletıne referans alınmısmı
benımde basıma geldı iptal ettıgımde sorun ortadan kalktı

Hayır kompanzasyonun Akım trafolarından başka bir ölçü aletine referans alınmadı,ölçüm aleti için ayrı akım trafoları bağlandı.

Teşekkürler.
 
Dedikleriniz mantıklı fakat Sistemimizde Faz başına düşen akımlarda çok etkileyici farklar yok yani atıyorum R:30A S:31A T:29A gibi değerler.Akım Trafosundan geçen akımları ve Röleye giden referans akımlarınıda tam yükte gözlemledik normal olarak röleye göndermesi gereken akım bilgisini gönderiyor ama rölede buna rağmen hiç hareket yok.

20-30A gibi yük akımları çok küçük değerler bu akımları gece ve hafta sonlarımı çekiyor. Eğer öyleyse ve bu yükler değişken değilse fabrika saha aydınlatma v.s. ise bu yüklere münferit kompanzasyon yapın derim.
Birde tam yükte gözlemledik diye yazmışsınız bunu biraz açarmısınız? 150-200A yük akımında da aynı sorunu yaşadıysanız ya set değerleriniz doğru girilmemiştir yada röleniz arızalı demektir.
 
tam yükte gözlemledik normal olarak röleye göndermesi gereken akım bilgisini gönderiyor

Özür dilerim düzeltiyorum Tamyükte Değil sadece birkaç cihazı devreye alıp deniyoruz sistemi sanırım sorunda bu.
 
Özür dilerim düzeltiyorum Tamyükte Değil sadece birkaç cihazı devreye alıp deniyoruz sistemi sanırım sorunda bu.

Gece vakti , 250/5A akım trafolu bir tesiste 20A civarı yük akımında ENTES RG3-12C röle ile benzer problem yaşadım, röle kademeleri doğru algılayamadı manuel olarak tek tek girdim, monofaze kondansatörleri küçük seçmeme rağmen sistem stabil çalışmıyordu. 1 gün sonra tesis normal çalışmaya geçince 100A üzeri yükte herşey normale dönmüştü. Uzun zaman sonra Fatura dönemleri endeksleri inceledim reaktifte %4'ü geçen ay yoktu.
Kael varkombi deneme şansım hiç olmadı bunuda belirteyim.
 
Haklısınız,Akım trafosu primer değerinin en az %10'u kadar akım çekmeli,yoksa cihazda haklı dimi :D
Kael ile sonuç aldığımda sizleride bilgilendireceğim..
teşekkürler.
 
Haklısınız,Akım trafosu primer değerinin en az %10'u kadar akım çekmeli,yoksa cihazda haklı dimi :D

Daha öncede söylediğim gibi eğer böyle bir durum varsa normal çalışmada yoktur gece ve hafta sonları olur bu zaman dilimindeki yüklerde genelde sabittir bunlara münferit kompanzasyon yaparak sorunu çözebilirsin aksi taktirde akım trafosunu değiştirmek sonra çıkarmak gibi sıkıntılı zaman alıcı çözümleri çok mecbur kalmadıkça düşünmemek lazım.
 
arkadasım akımtrafosu uclarını duzelt hic bir röle kendi düzeltmiyo onlar hikaye yani k l uclarını
 

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst