KAEL Varkombi-12 nin Farkları

arkadaşlar yaklaşık 9,5-10 aydır kompanzasyon işi yapıyorum ve bir sürü yerde rölelerle içli dışlı oldum ben bu tecrübeme dayanarar entes rg3 serisi(12C ve 12CS) röleyi son nokta olarak gördüm bence çok iyi bir röle.bn sadece ENTES diyenlerdenim... TAVSİYEMDİR... iyi çalışmalar

sayın nedret 12c ve 12cs kısa vadede sorunsuz çalışıyormuş gibi görünebilir.
peki fikrinizi almak isterim.hızlı çalışmanın pano elemanlarına karşı olan riskinden eminim haberdarsınızdır.Aradan 6-7 ay geçtikten sonra panodaki kondansatör kontaktör vs. durumu ne olacaktır bunu da düşünüyormusunuz?Tabi entesin kondansatör fazlarından birisi gittiği zaman kondansatörü boş olarak görüp almaması(keza bu ilk faza takılan trifaze kondansatöre olursa çok problem olacaktır.C/k yı hesaplayamayınca neye göre kondansatör alıyor bir denemenizi tavsiye ederim.)ve sizin bunu farkedememeniz durumunda sistemde oluşabilecek yüksek oranlar risk taşımaz mı? Tabi diyorsanız ben panoyu yapıyorum çalıştırıyorum gerisi sorun değil, ya taahhütünü aldığınız yerler ne olacak?İşletme sahipleri eğer teknik eleman değillerse ki işin içine ticaret girince teknik adamlar bile bazen bozulabiliyorlar :) sürekli panoda yapacağınız değişiklikler sizin mesleki itibarınızı düşürmez mi?
Tabi bunun yanında sizde haklısınız.elektrik dağıtım şebekeleri faturasal bazda insanları panolarını daha hızlı çalışmaya zorlamakta.Ama benim fikrimce hız sonuç vermez demiyorum ama hız yerine stabilite daha iyi ve daha uzun vadeli sonuç verir.
İyi çalışmalar dilerim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
rg3 12 cs yaklasık 1,5 yıldır takıyorum saglıklı bir sistem analizi uygun kondansator seçimi ve gerisini roleye bırak gerekeni o yapar desem yalan olmaz çogu yerlerde peki size sorarım hangi rolede sayacın çalışma mantıgına gore kompanzasyon yapılıyor 12 cs hariç aynı zaman bir sayaç hata oranı 1000-1 makel sayaçta bile bu oran fazla artı takacan emg 20 ile oturdugun yerden ucretsiz ve server olmadan roleyi takip etmeye yeterki nerde ne yapılacagını bilelim basarı 100 de 99,9
 
sayın 3elibrahim bey
elektronik sayaç mantığı ile kademe alan enerji biriktiren ve buna göre kondansatör alma çıkarma zamanlarını ayarlayan röleyi ilk biz çıkardık.hatta sonra inter çıkardı 1 sene sonrada entes çıkardı.
Geçen gün hodri meydan demişsiniz ücretsiz röle yollayım dedim onada cevap vermediniz.
 
dikkatinizi çekerim sayacın çalışma mantıgına gore program yapa bilen :sayaç ister mekanik olsun ister dijital olsun 12 cs için farketmez siz daha iyi bilirsiniz ki 2006 dan sonra imal edilen sayaçlar skaler olçum yapar 2006 once imal olan sayaçlar ise vektorel olçum yapar bu programı size hangi role veriyor cs de 6 seçenek var
 
tmm sizin roleyi takacam ama takacagım yerde 14 adet vinç var ve sureklı çalışan bir yer artı bazen kaynek makınalrı işin içine giriyor 12 cs ile 1 yıldır sorunsuz çalışıyor ama tek sartla ceza yerse firma siz ustleneceksiniz
 
dikkatinizi çekerim sayacın çalışma mantıgına gore program yapa bilen :sayaç ister mekanik olsun ister dijital olsun 12 cs için farketmez siz daha iyi bilirsiniz ki 2006 dan sonra imal edilen sayaçlar skaler olçum yapar 2006 once imal olan sayaçlar ise vektorel olçum yapar bu programı size hangi role veriyor cs de 6 seçenek var

şimdi şöyle ki 2006 değil 2004 yılından itibaren vektörel hesaplama programı değiştirildi.ki hala da bu tarihte üretilen sayaçlarda problem çıkma olasılığı olmakta.(%200 fazla yazan sayaçta gördüm marka vermeyeceğim çok bilinen bir marka)2.si varkombide sayaç modu gibi birşey olmamakta çünkü cihaz zaten sistemin yük analizini biriktirdiği sayaç değerlerinden yapıyor. artı kondansatör değerlerini de öğrendiğinden dolayı gereken sonuca ulaşıyor.Yani cihaz nasıl çalışması gerektiğine kullanıcıya gerek duymadan karar verip işlem yapabiliyor.Bu durumda piyasadaki tak çalıştır mantığına en uygun röle olduğu kanaatindeyim.
Ha diyorsunuz ki tutmuyor, o zaman kondansatör diziliminizle ilgili bir sorun olabileceğinden şüphelenirim.dizilim çözümün %50si dir.eğer sistemin istediğine yakın değerleri verebilirseniz (her elektrikçi 4işlem yapabilir bence)sonuca ulaşırsınız.ama şunuda eklemeliyim ki sistemde hiç bir değişiklik yapmadan entes söküp kael takarak çözüme ulaştığım çok yer oldu.
ve hala da benim düşüncem aynı stabilite hızlı çalışmadan daha iyi sonuç verir.
 
kuçuk bir not 160 kva trafosu var vede reaktif oranlar %20 ye %15
 
birde 2 fazlı dikiş makinalari var yuku bir anda 100 a civarında çekiyor teki ve toplamda 4 adet var artı diger iç ihtiyaçlar?
 
birde 2 fazlı dikiş makinalari var yuku bir anda 100 a civarında çekiyor teki ve toplamda 4 adet var artı diger iç ihtiyaçlar?

Valla çok sıkıştırdın kardeş.. :)

Anlaşılan tepki hızından bahsediyorsun ,. Entesin tepki hızı Kael e göre daha kısa...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,833
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst