Bir Kompanzasyon sorunu

Ertan bey k-l uçları dogru bağlı,çekilmesi gereken en az akım değeri akım trafosundan geçmediğinden kaynaklandığını düşünüyorum,teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sanırım kompanzasyon yaparken yaptığımız en büyük yanlışlık kurduğumuz sistemi iyi etüt etmediğimiz.kaçımız sisteme bağladığımız cihazların teknik özelliklerini okuyoruz veya sisteme en uygun malzemeyi seçiyoruz..akım trafolarının çekilen akım düştükçe belli oranlarda + - hata verdiği(0,5 clas kullanıyorum),RGK ların akım ölçüm aralığına (genelde 0,1-6 A arası) dikkat edip enaz kaç amper çekildiğinde devreye sağlıklı girip çıkacağını,sistemi deneme sırasında en az %20 güçte devreye almayı yapmıyoruz.(bende yopmıyordum cins arızalarla uğraşa uğraşa tecrübe ettim).bunlara dikkat edince daha iyi olur diye düşünüyorum.arkadaşın problemide düşük yükte sisteme devreye almasıyla meydana gelmiş(zaten rölede böyle cins rakamlar yazdığında genelde düşük yükten .tesisteki yükün %20 siyle veya fazlasıyla(kural değil ama şimdiye kadar hep böyle yaptım) devreye alırsa düzelecektir.
 
Evet arkadaşlar Sorunumuz çözüldü.

Zaten yapılan yanlışın farkına çözüm sunan arkadaşların çoğu farkına varmış.
Sorun akım tarfosunun primer değerinin en az %10'u kadar akım çekilmiş olmaması,
Sistemi kontrole giden arkadaş fabrikadaki cihazların çoğunun devreye alınmasından sonra rölenin normal çalışmasına geçtiğini bildirdi.

Çözüm önerileri sunan tüm arkadaşlara tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyor,bir tecrübesizliğide burda nokta koyuyorum. :D
 
sizlere bir telefon kadar yakınız,sorularınızın cevaplarını en iyi ve hızlı o röleyi üreten firma teknik personelinden alabilirsiniz.
0232 877 14 84
0532 673 72 05
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,756
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst