hoparlorler motor sesini aliyor?

amfi katinin girlerine paralel 1k denc koyunuz.
auxkullaniorsaniz bu olay daha cok aux da olur zaten 1 k denc durumu duzeltir ama xperia kullaniyorsaniz amfi giris omaji dusecegi icin tel calismaz. 10 k seri koyasiniz onune.
teybin ana kapasitoru bozulmus olabilir. bu durumda 100 uf yetmz. sokup yenileyin mumkunse 4700 uf ve kondansin bacaklarina 100 nf seramik yapistirin.
 
dostum teyp den anfiye giden kabloyu değiştir düzelecek
 
mz2pNZ.jpg

Aq1NNz.jpg
8bY55A.jpg


Merhaba.Böyle basit türden bir parazit filtresi tam olarak 3 kısımdan oluşuyor;

1- Cam sigorta yuvası+cam sigorta (Örneğin 120 watt.'lık bir teyp için 10 amper 250 volt sigorta kullanılabilir.)(Resimde ise mevcut cam sigorta,sigorta yuvasından sökülüdür,bu dc devrede tam seridir.)

2- Saç trafo nüveli belirli henry değerli (Şu anda lcr metre mevcut olamadığından ölçemedim) bir bobin.(Bu dc devredeki değeri multimetre omajı ile 0.1 ohm kadar gelen,kalın telli ve çok az sarımlı olarak yapılmıştır ve dc devreye seri olarak bağlanmıştır.)

3- Elektrolitik kondansatör.(Çıkışta mevcut devreye paralel olup 25 volt,470 mF kapasitededir.)

+B (Batarya) ucuna bağlanan kırmızı ve - (şase) ucuna bağlanan siyah,ikili giriş ve çıkış kabloları,baskı devresi (pcb) ve kolayca açılıp kapanan plastik kutusuyla bu filtre tamamlanıyor.

Yukarıda resmi,içeriği verilen parazit filtresi oto elektrik sisteminde ateşleme sistemi,diğer aksesuarların parazit üreten çalışmasında teybe veya cd müzik sistemine pals (darbe) şeklinde gelen parazitleri kolayca filtre edebilmektedir.Bu filtre roadstar marka eski bir kasetli-radyolu teyple birlikte (100 wat.'lık güçte,4 çıkış kanallı,kanal başına max. 25 watt.) verilerek,bu teyp bağlantısından hemen önce 12-14.4 voltluk oto elektrik sistemine seri olarak (Motor sesininin, ateşleme buji kabloları ile parazitik sinyal şeklinde tam iletilip gelmesini önlemek maksadıyla) yani bir müzik ses sisteminden önce bağlanmaktaydı.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
açılıştaki hoperlorden gelen çat sesi için her hoparlöre seri 1000uF kondansatör ile dc blokaj yapılacak.
 
Masrafa girme, çivinin üzerine sargı telini dola 100-150 tur seri olarak artıya tak ses kesilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst