amfi notlari

zaten bozulacak sistem genelde ilk saniyelerde kendini belli eder.saatlerce çalışmış olan sistem tasarım hatasıda yoksa bozulduğunu görmeye ömür yetmeyebilir.
 
tasarim dersek bu amfinin cikis katini hazir almistim, anam agladi duzeltirken bir de eksik data olayi. megerse ufak bir tuyo varmis on da yaptim mi su amfilerin calistigini gosteren bir hafif ugultu olur ya onu da kesiyormus. ama kim ugrasacak:) zaten sinbavlar da geliyor senden ricam ben fazla ilgilenemedigim icin az yaziver:)
 
Merhaba.Amfiye göre hopörler seçimi,kabinler için yapılacak cross-over devrelerinin teorik ve uygulaması yapılmış olanları,bobin sarımı için hesabı için (Günümüzde bobinlerin Henry değeri ölçümü her ne kadar lcr metre ile direk ölçülmekte ise de) bobin çapı,bobin sarım katı,bobin tel kesiti hesabı,hop. empedansı ile cross-over frekansına göre kutupsuz kondansatörün sıga (Farad) değeri seçiminin yapılabildiği özel şablonlar,abaklar aşağıda ayni kitaptan (M.E.B.,Elektronik 1'den) alıntı yapılmıştır.Kolay gelsin.

Dlpaay.jpg

ZLm0m0.jpg

lkmVnk.jpg

LpmLBG.jpg

EVkZ78.jpg

0799V8.jpg

Vlmm2Z.jpg
 
binbasiya katilmiyorum. amfiyegore hoparlor secilemez. hoparlorun ozelliklerine ve ne amacla kullanilacaginagore seceriz amfiyi!
cunku elimizdeki hoparlor diyelim 30-8 khz araliginda biz bununla ister class d ya da ab bir bass amfi yapariz istersek de bir cami icin standart kolon yapariz. cunku bu degerler insan sesi ici 85-1460 hz araligj baz alinarak yeterli gelir.
ama sen amfiyi kurdun diyelim. elindeki her hoparlorde illa farkli bir tepki vermesi garanti olacak, bunun ayari tutturulamaz ki. standartlarini bildigin, İYİ TANİDİGİN bir surucuyu istedigin gibi kullanabilirsin.
resimler ise cok faydali. ozellikle pasif crossover filtrreler cok cok iyi.
bir de asil tavsiyem tembel olmayin benim 5 tane kabin kaplanmak icin aylardir bekliyor:)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst