Perendev Motoru

derfi

Üye
Katılım
26 Nis 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaŞlar
yapacak olacaĞim perendev motoru İÇİn .
yapan bİ arkadaŞ varsa deneyİmlerİnden faydalanmak İstİyorum
saygilar
nasi yptiĞini yazarsa İyİ olur ne kullanmiŞ
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Perendev, hiçbir yakıta ihtiyaç duymadan (elektrik dahil) kendi kendine ,(manyetik etkiyle) çalışan bir motor

mıknatıların mükemmel bir açıyla birbirini itmesi sonucu hareketlenen motor çeşidi
 
Birde Bedini motoru var.

window111.jpg
 
kardeş bunların hepsini biliyorum yapan varmı onu soruyorum . ben yurt dışından mıknatıs getittriyorum gelince başlayacam . var sa yapan deneyim almak istiyorum
 
kardeş bir ara bende baya üzerine düşüp araştırdım ama kendi kendime şu soruyu sordum "yapılmış olsa şu anda enerji sıkıntısı yaşayan bu dünya da bir çığır açmazmıydı" (inşallah yanılıyorumdur) bir çok görüntü ve o kadarda döküman inceledim ama hiç denemedim. umarım başarırsın

Sadece öneri : konu başlığını manyetik motor olarak açsan belki daha çok göze çarpar ve ilgilenen olurdu gibime geliyor.
 
bu şekilde çalıştırılan motorlarla hareket oluşturulabilir
fakat iş yapacak bir güç üretilebileceğini sanmıyorum ama
yine uğrşmak gerek..
 
Mıknatısın itme ve çekme gücünü kullanarak bir motor yapmaya bende çok uğraştım. Sonuç şu an için sıfır. Youtube' da çeşitli yapılmış örnekleri var. Fakat bunların doğruluk payı ne derece olduğu tartışılır. Başka bir forum sayfasında bu konuyu aylardır tartışıyoruz. Kimine göre imkansız olduğu ve motorun görünmeyen diğer tarafında bir elektrik motoru aracılığı ile dönderildiği iddia edildi.

Hatta birileri bu manyetik motorlar ile elektrik bile ürettiğini yazmış. Şayet öyle olsaydı şu anda elektriği bedava kullanıyor olurduk.

Peki ben pes ettimmi ? Tabii ki hayır. Sadece mıknatısın gücünü absorbe edebilecek bir materyale ihtiyacım var. Mıknatısın önüne koyduğumuzda itme ve çekme gücünü geçici olarak ortadan kaldıran bir madde bulduğum zaman bu iş bitmiş demektir.

Yapmaya çalışan arkadaşlara başarılar diliyorum. Haydi Türk gençliği birşeylerde biz yapalım.
 
Mıknatısın önüne koyduğumuzda itme ve çekme gücünü geçici olarak ortadan kaldıran bir madde bulduğum zaman bu iş bitmiş demektir.

peki şef bu mıknatısın tamamen gücünü yitirmesi demek değilmi? manyetik akının yolunu faklı yöne yani kapalı çevrim yapmak bir anlamda demek istediğiniz işlemi yapmazmı?(demir nüve ile N ve S kutuplarını bağlamak) bu işlemler esnasında gene enerji ihtiyacı ortaya çıkıyor gibi (nüveyi geri ayırmak için)

aliminyum disklerde manyetik akıya karşı zorluk gösteriyordu hatırladığım kadarıyla...

tabi alternatif düşünce çok ama genede bu işin kolay olmayacağı kesin?

bu konuyu burda hazır açılmışken enine boyuna konuşmak isterim. Saygılar
 
Anlatmak istediğimi tam ifade edemedim galiba abuzettin20 kardeşim.
Biliyoruzki zıt kutuplar birbirini çeker. Zıt kutupları birbirine yaklaştırırken önüne koyacağımız o nesne birbirini çekme kuvvetinin önüne geçecek ve mıknatıslar birbirini o nesneyi önünden çekene kadar etkili olmayacak. Aynı kutuplar birbirini iter. Gene önüne o meçhul cisimi koyduğumuz zaman birbirini itmeyecek. Tabi bu itme ve çekme gücünü ortadan tamamen kaldırma değilde geçici olarak anlamında söylemiştim.

Elektrik vererek çözüm üretmeyi düşünmüyorum. Benim düşündüğüm sistemde pek sağlıklı olmayacak gibi.

Mıknatısların önüne alüminyum disk koymayı da denedim. Manyetik gücü engellemiyor, sadece manyetik akı yönünü değiştiriyor.
Denemediğim cisim yok gibi. Elime ne geçtiyse denedim, hiçbiri olmadı.
İlgilendiğin için teşekkür ederim. Bu konuyu canlı tutmayı isterim. Küçük bilgi kırıntılarını birleştirirsek belkide üstesinden gelebiliriz.
 
evet ŞEF ustam yanlış anlaşma oldu.

benimde söylemek istediğim aynı şey manyetik akıyı durduramayacağımıza göre başka yere sevketmek ya da yolunu hazırlayıp diğer kutba dağılmadan dönmesini sağlamak. mesela hoparlörlerde mıknatıs arkası muhafaza vardırya (küçük güçlerde ya da bazılarında) bence buna benzer bir uygulama hayata geçirilebilir. o malzemenin çok özel bir malzeme olduğunu sanmıyorum. Teşekkürler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,963
Son üye
farukeem31

Yeni konular

Geri
Üst