Yoğuşmalı Kombi Hakkında Bilgiler

Katılım
7 Ağu 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
Yoğuşmalı Kombi
Yoğuşmalı kombi niçin tercih etmemiz gerekir ? yoğuşmalı kombilerin avantajları nelerdir? yoğuşmalı kombiyi kimler tercih etmelidirler? hangi marka yoğuşmalı kombiyi tercih etmeliyiz? bu gibi sorulara yazımızda mümkün olduğu kadarıyla teknik olmayan herkezin anlayabileceği şekilde cevap vermeye çalışacağız . bu arada sizden gelecek sorulara da buradan elimizden geldiği kadarı ile cevap vermeye çalışacağız.

Yoğuşmalı kombi tasarrufu şu şekilde sağlar, normal hermetik kombiden çıkan baca atık gazı belli bir sıcaklıkta çıkar yoğuşmalı kombiler de ise farklı bir teknoloji ile baca atık gazının ısısı alınarak sizin tesisatınızda kullanır. Bu şekilde yoğuşmalı kombilerde, kombi bacasından gaz sıcak olarak çıkmaz yoğuşarak sıvı halde çıkar. Yani yoğuşmalı kombi gazın suyunu çıkartır nerdeyse bütün enerjisini tesisatınızda kullanır. Neredeyse hiç dışarıya artık enerji bırakmaz. Böylece tasarruf edilmiş olunur. Tabi bu tasarrufun sağlanması içinde tesisatın yoğuşmalı kombiye göre yapılması önemlidir. Yoğuşmalı kombilerden maksimum tasarruf sağlamak için kombi kalorifer su sıcaklığ 50 dereceyi geçmemelidir. (kademeli kombilerde 3.kademe ). 50 dereceyi geçerse ne olur? normalde yoğuşmalı kombilerden %15 – %20 tasarruf sağlanıyorsa bu tasarruf %10 a inebilir. ama her ihtimalde normal kombilere göre daha fazla tasarruf sağlanır. Kalorifer tesisatı ve radyatör seçimi, yoğuşmalı kombi 50 derecede çalışacakmış gibi seçilmelir. yani kombi 50 derecede çalıştırıldığında ev ısınmalıdır. (ortalama olarak normal kombilere göre %10 daha fazla petek konulmalı). Yoğuşmalı kombilerde atık gaz, sıvı olarak çıkar yani kombinin altından klimalardaki gibi sıvı çıkışı olur. bu sebepten mutlaka bu suyun kapalı bir gidere bağlanması gerekir. yoğuşmalı kombilerde kombinin bulunduğu yerde mutlaka böyle bir gider bulunmalı ve bu gidere tesisat yapılabilir olmalıdır. aksi takdirde yoğuşmalı kombi kullanılamaz. neden yoğuşmalı kombi kullanmalıyız sorusuna gelirsek kısa bir hesap yaparsak ortalama 90metrekare bir ev için yıllık doğalgaz fatura toplamı 1500tl civarıdır. yoğuşmalı kombilerin %15 tasarruf yaptığını farzedelim ortalama yıllık tasarruf miktarı %15*1500tl = 225tl olacaktır. normal kombi ile yoğuşmalı kombiler arasındaki fark ortalama olarak 600tl kabul edelim (markadan markaya değişkenlik gösterecektir) . bu hesabımıza göre yoğuşmalı kombi ile normal kombi arasındaki fark 3 yıldan kısa bir zamanda kapanıyor. kombilerin ömrünün ortalama olarak 10 yıl olduğunu varsayarsak total de tasarruf miktarı 225*10=225o tl olacaktır yani kombi kendi parasını çıkartacak kendini amorti edecektir. bu yüzden yoğuşmalı kombi tercih etmek çok mantıklıdır.
yoğuşmalı kombinin dezavantajları ilk yatırım maliyeti yüksektir, normal kombilere göre daha yüksek fiyatları vardır, normal kombilere göre daha komplike cihazlar olduklarından parçaları biraz daha pahalıdır. yoğuşma suyu için gider hattı çekilmesi gereklidir.
Yoğuşmalı kombi konusunda bazı firmalar müşterileri yanlış yönlendirmektedir. küçük evlerde yoğuşmalı kombi kullanılmaz sadece büyük evlerde kullanılır gibi bir yaklaşımla müşterilere yoğuşmalı kombi önermemektedirler.
işin gerçeği şudur ki yoğuşmalı kombi 40 metrekareden 300 metrekare eve kadar kullanılır ve tasarrufta sağlar. fakat tasarruf miktarı %15-%20 olduğu için 40 metrekrae eve gelecek fatura miktarı yıllık 1000tl farzedersek yapılan tasarruf miktarı yıllık 150tl de kalacaktır. 300metrekareye gelecek fatura miktarı yıllık 2500tl farzedersek yapılan tasarruf 375tl olacaktır. yani küçük evlerde yoğuşmalı kombi kullanılırsa büyük evlere göre daha az tutarda tasarruf edilir ama mutlaka tasarruf edilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,709
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst