Yg tesis sayaç ile ilgili

bLAckMamBa

Profesyonel Üye
Katılım
4 Nis 2009
Mesajlar
604
Puanları
266
Merhaba,

1600kva 10,5kv trafomuz var. Sayaç ölçümümüz yg taraftan yapılıyor. Sayacın üzerinde akım ve gerilim trafolarının bağlantı şekilleri şema şeklinde mevcut. Akım trafomuz 100/5 A gerilim trafomuz 10,5kv/0,1kv.

Soruma gelecek olursak şema da R S T fazlarının dışında nötr de dahil 4 kablo giriş olarak gösteriliyor. Ancak yg taraf üçgen bağlantı olduğundan nötr olmamalı (bildiğimiz gibi üçgende nötr olmaz) Acaba nötr yerine toprak mı olmalıydı şema da?

Saygılar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayaç.JPG

Arkadaşlar sayaç bu işte ve üzerindeki bağlantı şeması bu şekilde.
Gördüğünüz gibi nötr hattı da kullanılıyor ama YG tarafında yani üçgende nötr olmaz ki. Bu bağlantı klasik de bizim trafo da nötr hattı toprak mı acaba? Böyle bir durumla karşılaşanlar vardır herhalde.
Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.
 
Bilen biri cevap verecek biliyorum ama bu konuyu görmeleri lazım önce :)
 
Çizim biraz tuhaf olmuş ilk bakışta fark etmemiştim. Biraz büyütünce anladım. N yazan yerde N yazmayacak toprak işareti olacak. Çizimde ok işaretinin olduğu yerde toprak işareti olacak. Ayrıca 10 numaralı uca giren hattında topraklanması gerekir.

Kolay gelsin...
 
Son düzenleme:
Ekli bilgiler,umarım,işinize yarar.Bağlantının,toprağa yapılması gerekir.
 

Ekli dosyalar

  • sayac_baglantilari.rar
    32.6 KB · Görüntüleme: 12
sonunda biri nötr değil toprak olacak dedi
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,670
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst