Yg İŞletme sorumluluĞu

EMO‘nun Yükümlülükleri

Madde 9 — EMO‘nun yükümlülükleri şunlardır.

a) Bu Yönetmelikte tanımlanan hizmetlerin yürütülmesinde EMO, kanun ve yönetmelikler ile belirlenen görev ve yetkilerini kullanarak bir yandan hizmetin yürütülmesindeki teknik gereklilikleri ve hizmet kalitesini sağlar, diğer yandan üyelerin haklarının korunmasında gerekli gördüğü girişim ve müdahalelerde bulunur.

b) EMO Yönetim Kurulu, Şube Yönetim Kurulu önerileri doğrultusunda işletme sorumluluğuna ilişkin güç, sayı, kapasite, bölge ve benzeri konularda sınırlamayı belirler.

c) EMO Yönetim Kurulu, belge ve SMM hizmetlerine ilişkin işletme sorumluluğu hizmet ücretlerini, her yıl belirleyerek yayınlar.

d) İşletme sorumluluğu hizmetinin il sınırları bazında yapılması asıldır. Ancak Şube Yönetim Kurulları önerileri doğrultusunda Şube sınırları içersinde kalmak kaydı ile EMO Yönetim Kurulunun onayı ile düzenleme yapar.

e) İşletme sorumlularının sicilleri, işletme sorumlusuna ve işletmeye ait formlar üzerinde ilgili EMO birimleri tarafından ayrı ayrı tutulur.

f) EMO, elektrik YG tesislerinde işletme sorumluluğu hizmetini üstlenecek mühendislere yönelik "İşletme Sorumluluğu" belgesi düzenler.

g) EMO her yıl işletme sorumluluğu belgesinin yenilenip yenilenmeyeceğine, işletme sorumlusunun düzenlediği raporlara, yıl içinde katıldığı meslek içi eğitim kurslarına ve mühendislik etik kurallarına uyulup uyulmadığına bakarak karar verir.

h) Belgelerin verilip verilmemesinde ya da yenilenip yenilenmemesinde son karar organı EMO Yönetim Kuruludur.

i) EMO Yönetim Kurulu gerek gördüğü yerlerde işletme sorumluluğu meslek içi eğitim programlarını düzenler.

Komik...
Ben 4 yıl üniv okudum diplomamı almak için afedersiniz ama kendimi yırttım. Peki bu EMO yönetim kurulu, EMO Şube kurulu yok bilmem EMO şu su bu su bu nedir ya böyle saçmalık mı olur...İstiyolar ki piyasadaki mühendisler gitsin el eteklerini öpsünler. İşte bana işletme sorumluluğu sertifikası ver yok bana şunu ver bunu ver diye kendilerine yalvarsınlar.. Kim ya bu EMO yönetim kurulu şube kurulu onlar ne karışıyor...Ne yapıyorlar bize ne faydaları var aidat toplamaktan vize parası almaktan %1 toplamaktan başka ne iş yapıyorlar!...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
EMO ELEKTRİK YÜKSEK GERİLİM TESİSLERİ İŞLETME SORUMLULUĞU YÖNETMELİĞİ

1076_09_57_42.jpg

18.03.2004 tarihinde 25406 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve 12 Ocak 2008 tarih ve 26754 sayılı Resmi Gazete‘ deki değişiklikle güncellenmiştir.
"
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 26 Aralık1954 yılında 672 üye ve 6235 sayılı TMMOB yasası uyarınca kurulmuş olup, 1982 Anayasasının 135. maddesinde tanımlanan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Türkiye sınırları içinde meslek ve sanatlarını yürütmeye yasal olarak yetkili mühendis, yüksek mühendis, yüksek mimar, mimarları örgütünde toplayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği içinde yer alan ve tüzel kişiliğe sahip olan 23 odadan biridir."
 
<öncelikle elektrik tesislerinde manevra yapacak kişilerin kesinlikle EKAT belgesi olması zorunludur. EKAT belgesi olmayan birisine kesinlikle manevra yaptırtmayın ...
Sonra iş güvenlik malzemelerinin tam ve kullanılabilir durumda oldugunu sürekli kontrol ediniz. Bir 154kV merkezde bulunması gereken iş güvenlik malzemelerinin listesi TEİAŞ'ın iş güvenlik yönetmeliği kitapcıgında var.
Gerekli uyarı levhalarının etiketlemeleriniz olsun..
Manevra yapacagınız tesisde her türlü kilitlemelerin düzenli olarak calıstıgını takip ediniz.
Teçhizatın periyodik kontrollerini ve testlerini düzenli olarak yaptırınız.
Çalışan personelin yıllık saglık periyodik kontrolleri yapılsın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,739
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst